KWPN-hestene regjerte

Dette innlegget ble publisert 28. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

DSC_3765MedaljerSpesial

Til tross for at Edward Gal og Moorland Totilas fikk hele 32 10-tall var det Adelinde Cornelissen og Parzival som tok gullet i Grand Prix spesialen i Windsor torsdag.

Den velgående Jazz-sønnen fikk totalt 84,042 prosent og slo dermed Totilas med akkurat 1 prosent. Som siste par i ringen viste de en sikkerhet i øvelsene som ga god uttelling fra dommerne.

Dermed måtte Gal og den 9 år gamle Gribaldi-sønnen Totilas nøye seg med sølvet i dag. Nok en gang lot både dommere og publikum seg rive med av den flotte hingsten som arbeider med en fantastisk letthet og oppoverbakketendens. Men det snek seg inn et par feil i programmet blant annet i byttene og dermed ble helhetskarakteren trukket ned.

Etter å ha satt ny britisk rekord i går skrev Laura Bechtholsteimer enda ett kapittel i historiebøkene da hun brøt 80 prosent grensen med Mistral Højris. Den 12 år gamle danske varmblodsvallaken etter Michellino/Ibsen leverte et tilnærmet feilfritt program under sin unge rytter.

Dermed fikk britene en etterlengtet individuell medalje og dressurdronningen Anky van Grunsven ble forvist til fjerdeplassen. Men etter den noe skuffende prestasjonen i lagkonkurransen gjorde Anky van Grunsven det i går klart at hun ikke skal undervurderes. Salinero var mindre spent og dermed tippet karakterene opp og de endte på 77,917 prosent totalt.

Parzival

Beste tysker ble Matthias Aleksander Rath og Sterntaler Unifec på en sjetteplass. Mens svenskene kunne glede seg over en flott prestasjon av Patrick Kittel ogWatermill Scandic. Dette var den 10 år gamle kårede KWPN-hingstens første mesterskap og Solos Carex-sønnen oppnådde 73,958 prosent og fikk særlig uttelling for sin passage.

Det var en liten trøst for danskene at det var en dansk varmblod som tok bronsen etter en alt i alt skuffende dag for laget. Prinsesse Nathalie stod for den beste prestasjonen med sin fjortendeplass. Hun oppnådde 71,417 prosent og vil dermed bli å se i küren på lørdag.

Patrick Kittel og Watermill Scandic

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*