Full klaff for Anita

Dette innlegget ble publisert 31. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Vinner av 6-årsklassen, Anita Sande. Her på hesten Laroon, som hun ble nummer fire med.Fire ekvipasjer kjempet om seieren i 6-årsfinalen.

Alle de fire stod med totalt fire feil etter grunnomgangen på den siste finaledagen. Vinneren av søndagens tredje avdeling ville dermed stå igjen som vinner av Norsk Breeders Trophy.

Anita Sande gikk til omhopping med to av to hester. Hun åpnet omhoppingen med trakehner-hoppa Whitney (e. Cantos/Almox Prints J) og leverte en forrykende runde. Med det la hun et voldsomt press på de to andre rytterne – og seg selv.

Jon Fagerås leverte også en svært rask runde med Lady Clarinn (e. Crelido/Campesino), men var et sekund for sent ute. Anita Sande på Whitney, årets vinner av 6-årsklassen.

Anita entret så med sin andre hest i omhoppingen, Laroon (e. Landgold/Captain Paul), men etter å ha revet et av de første hinderne valgte hun å trekke seg.

Til sist gjenstod Lise Wallentinsen og Cointreau (Contendro/Carbid). Det så lenge ut som hun skulle vinne, men i mål måtte hun se seg slått av bergenseren. Hun plasserte seg mellom Anitas og Jons tid og endte dermed på en 2. plass.

Beste norskfødte i denne klassen ble Astoria (e. Aston/Dolomit) som endte på en sammenlagt 5. plass med 8 feil etter tre avdelinger. Hoppa er oppdrettet av Åse Mortensen i Grimstad.

Stine Bergersen Løkken og Astoria ble beste norskfødte på 5. plass.

8 Comments

 1. Norsk Breeders Throphy, et avlsarrangement med eierskap NV og samarbeid NRyf, hvordan er det mulig å levere resultatlister uten avstamming ? Dette må NV og Nryf ta tak i. Og hvordan er det mulig å avlyse/glemme å premiere beste norskfødte slik det fremgår av statuttene? Hvilke signaler sender man da til norske oppdrettere ?

 2. Lurte på om dere på avlshest.no får tilgang til å legge ut resultater fra Eliteskue i Drammen? Hvet at dere ikke har hovedansvaret for dette, men det er svært lite å lese om resultater på NV’s web-sider, kun fra regional utstilling på Starum som forøvrig er lite forklarende. Ellers takk for en kjempefin nettside dere har.

 3. Hei, Nina – takk for tilbakemeldingen. Sakene fra Eliteskuet kommer i løpet av uken. Med full jobb og heltidsstudium har vi dessverre ikke kapasitet til mer. Vi legger ut sakene så snart vi har mulighet. Følg med! 🙂

 4. Hjemmesiden til Norsk Varmblod er stadig et sorgens kapittel; amatørmessig og uten innhold. Det hadde faktisk vært bedre uten hjemmeside, hvis det verken finnes menneskelige eller økonomiske ressurser til å drive den på en OK måte.

  Jeg er ganske sikker på at det er stor trafikk der om dagen med folk som venter på resultater fra eliteskuet. Men hva finner man hvis man klikker på «Siste nytt!»? Joda, et bilde av et føll.

 5. Hanne; Det er dessverre vanskelig å gå inn å korrigere avstamning på hver enkelt ekvipasje i alle listene fra stevnet, men jeg tror dette kan bli ordnet på når en gang NV får et system der all denne infoen ligger fra før av. Og når det gjelder å «premiere» beste norskfødte (som da i følge statuttene skal få en gavepremie) er vel dette noe man burde vurdere å endre. Lite å feire en hest som ikke ble plassert, selv om den tilfeldigvis er født i Norge.

 6. Statutter er vel til for og følges inntil de eventuelt blir endret ? Fint at man en gang i fremtiden kan få frem avstamningen på alle lister i et avlsarrangement.

 7. Det er jo helt riktig som Hanne sier at det dessverre blir vanskelig å korrigere avstamning på hver enkelt hest på resultatlistene. I tillegg er det hyggelig å høre at det fortsatt er noen optimister igjen. Jeg er også en optimist , men etter flere års «fartstid» i NV har jeg dessverre mistet troen på at dette og mye annet avlsarbeid i NV vil ordne seg med det første. Kort sagt er registreringssystemet som blir brukt til stambokføring av norsk varmblods ridehest betydelig begrenset i forhold til våre behov, og det er andre instanser i hesteverdenen som har større inflytelse og som prioriterer dette annerledes enn oss. En annen vesentlig mangel er at systemet IKKE kommunisere med Norges Rytterforbund, en vesentlig forutsetning for et opperativt system.

  Når det gjelder fokus på norskfødte hester under NBT og ellers i sporten har dette alltid vært en utfordring. Etter flere år i NV har jeg fått inntrykk av at ikke alle er enige i hvilket fokus dette skal ha, noe som nettopp resulterer i at altfor mange hester i sporten, som TILFELDIGVIS ER FØDT I NORGE, ikke får den oppmerksomhet de fortjener. Med den internasjonaliseringen i avl av varmblods ridehest vi ser i dag er det nok viktig med dette fokuset slik at norske oppdrettere ikke blir fristet til å registrere hester, som TILFELDIGVIS ER FØDT I NORGE, i andre forbund.

  Ønsker alle oppdretter av varmblods ridehest i Norge og NV lykke til med avlsarbeidet i fremtiden.

  Mvh Nina Karstensen, Bråten Gård

 8. Kan ikke NBT være åpen kun for norskfødte hester da? Da vil jo den beste norskfødte bli plassert og få premie ihht statuttene…??? 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*