Cartier III seiret søndag

Dette innlegget ble publisert 31. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Nora ØvstedalKnudsen og Cartier III satset og vant søndagens klasse.Nora Øvstedal Knudsen og Cartier III satset alt i søndagens finaleprogram.

Søndag formiddag var det duket for 2. avdeling i Norsk Breeders Trophy for seksåringer. Finaleprogrammet er noe annerledes og inneholder blant annet fire bytter, mot to i kvalifikasjonsklassen.

Dette bød på litt problemer for en del ekvipasjer, inkludert vinneren Cartier III. Men han oppnådde allikevel 8,5 for ettergift og 8,5 for galoppen som dommerne beskrev som god og energisk med oppoverbakketendens.

For trav fikk vallaken etter Blue Hors Cavan/Michellino hele 9 og dommerne berømmet de gode økningene og et trav de beskrev som meget energisk.

For generelt inntrykk fikk han også 9 med kommentaren: En veltrent hest som er utdannet i henhold til treningsskalaen og viser god evne til selvbæring. Dermed ble det en totalprosent på 86,0, hvilket ga en knapp seier foran Jonas Elvebakk og Aurelia.

Jonas Elvebakk og Aurelia forbedret sitt resultat med nesten 10 prosent i søndagens finaleprogram. Aurelia er en tyskfødt westfalerhoppe oppdrettet av Karen Helen Gjerde etter hennes nå avdøde hingst Aurelio med Dorian på morssiden. Den store hoppa har gått 4- og 5-års klasser i Tyskland, men ris nå av Jonas Elvebakk.

Dommerne beskrev travet som stort og rommelig med god evne til samling og ga karakteren 8,5. For skritt fikk hun 8,7 og beskrivelsen taktfast og energisk. 8,7 ble det også for galoppen som ble beskrevet som god og springende med god evne til samling  i overgangene.

Karakteren for ettergift ble 8,2, mens for generelt inntrykk fikk hun 8,8. Dommerne sa: En stor og elegant hest som i dag fremvises med mer selvbæring og styrke.

Tredjeplassen tok lørdagens vinner Gevelts Donna Tella ridd av Stine Gøtesen. Dommerne savnet litt energi i begynnelsen av programmet men ekvipasjen fikk 8 for trav. Dommerne beskrev det som taktfast, men litt på forparten i økningene. For skritt ga de 8,2, mens galoppen fikk 8,5.

Dommerne berømmet lydigheten og ga 8,2 for ettergift, mens for generelt inntrykk ga de 8,5. De beskrev Blue Hors Don Schufro-datteren som en elegant hest som er korrekt trent etter treningsskalaen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*