Som mor, så datter

Dette innlegget ble publisert 1. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Datteren Melisse sammen med sitt føll Engas Mattew etter (Zack/Blue Hors Don Romantic).

– Jeg er ikke i tvil om at hun prøvde å lære den unge hoppa om hvordan dette skulle foregå.

Mor og datter med hver sitt hingsteføll.Hoppa One In A Million og hennes 4-årige datter Melisse ble inseminert med samme syklus på Blue Hors i fjor. Da terminen nærmet seg for et par uker siden, var det Melisse som var klar og fikk plass i den overvåkede føllboksen med sin mor som nærmeste nabo.

– På mandag kveld var det bare så vidt jeg våget å dra for å instruere, og jeg fortet meg hjem etter jobb, forteller Kady Besseberg. – Etter kveldsfôring var Melisse svært urolig. Melken rant og hun hadde tydelige åpningsveer. Milli (One In A Million, journ. anm.) stod og gumlet høy i naboboksen.

– Man er aldri i tvil om når Milli skal følle. Hun har ekstremt kraftige åpningsveer og er i ganske dårlig form fram mot følling, sier Kady. Klokken passerte halv elleve, og Melisse trasket rundt, så seg på magen og gav tydelige tegn på at dette gjorde ganske så vondt. Milli fulgte med, og ganske overraskende begynte melken hennes å renne. Hun la seg ned, vannet gikk – og rett før elleve kom føllet. Et par timer senere kom Melisses hingsteføll, mens Milli fulgte nøye og humrende med gjennom sprinklene i naboboksen.

– Milli har fått fem føll hos meg, og jeg er ikke i tvil om at hun prøvde å lære den unge hoppa om hvordan dette skulle foregå, sier Kady –  sikker i sin sak. – Selv fikk jeg en ekstremt travel natt, og fikk føle på ordtaket om to fluer i ett smekk. Jeg er nå lykkelig eier av to flotte hingsteføll som i seg selv er en fantastisk gave. Mor og datter koser seg nå ute med hvert sitt føll, og går aldri lenger fra hverandre enn ti meter.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*