Rosa støtte fra dressuren

Dette innlegget ble publisert 20. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Alle ble oppfordret til å ha på seg rosa til støtte for brystkreftsaken under NM på Nes denne uken.Dressuren slår nå et slag for brystkreftsaken – det resulterte i mye entusiasme og mange rosakledde under NM på Nes i helgen.

Elisabeth Farbrot og Dressur så klart forsøker som vanlig å tenkte nytt og nå har de dratt i gang en aksjon for kreftsaken.

Resultatet ble to egne rosa sløyfe-klasser både torsdag og fredag. Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

Tailormade Horses sponset disse to klassene som begge ble vunnet av Jonas Elvebakk og Hitchcock etter Hohenstein. I torsdagens Prix St. George oppnådde de 67,237 prosent, tett fulgt av danske Susanne Barnow og FBW French Kiss som endte på 66,974 prosent.

Tredjeplassen gikk til Stine Gøtesen og den norskoppdrettede hingsten Lt Lionheart e. Löjtnantshjärta som fikk 66,711 prosent.

Jonas Elvebakk og Cartier vant begge de to Rosa Sløyfe-klassene på Nes. (Foto: Eva Kindahl)Fredag red de samme ekvipasjene MA kür og heller ikke her kunne damene hamle opp med Jonas og Hitchcock. Med 72,833 prosent sikret de seieren og rosa heder og ære. Nok en gang ble Susanne Barnow nummer to med 71,417 prosent, med Linn Cathrine Haug og Razida som nummer tre med 65,75 prosent.

Rosa dispensasjon
Dressuren har som kjent ganske strenge retningslinjer for bekledning for både hest og rytter i konkurransesituasjonen, men i disse klassene hadde Elisabeth Farbrot ordnet dispensasjon for rosa innslag.

– Vi fikk full støtte fra NRYF og dressurdommerkomiteen så lenge det ikke gikk utover sikkerheten, forteller en fornøyd Farbrot.

Tailormade Horses, ved Trine Hillman Stiansen, som sponset de to klassene har nå gitt den rosa sponsorstafettpinnen videre til Ridehesten. Den vil så bli sendt videre til flere sponsorer.

En viktig sak
Dressur så klart har trykket opp egne rosa t-skjorter hvor hele overskuddet går til Kreftforeningens arbeid for brystkreftrammede. At valget falt på akkurat brystkreft var ikke helt tilfeldig.

– 95 prosent av rytterne er jo jenter. Da er det greit å ha fokus på brystkreften som er en sak som ikke får så mye oppmerksomhet, sier Farbrot.

En annen av pådriverne bak aksjonen har vært redaktøren for Dressur så klarts hjemmeside, Carina Carlsen, som selv har opplevd brystkreft i familien. Elisabeth Farbrot er opptatt av at kreft er noe de fleste berøres av på en eller annen måte.

– Jeg har selv mistet flere som har betydd mye for meg i kreft. Det er en viktig sak å støtte, sier Elisabeth Farbrot.

Nå planlegges det et nytt stevne i Drammen i begynnelsen av august hvor dressuren håper å samle inn enda mer penger til aksjonen. Dressur så klart kunne mandag stolt fortelle at de hadde samlet inn rundt 20.000 kroner i helgen. Dette går uavkortet til Kreftforeningen.

Ønsker du å støtte brystkreftsaken? Donasjoner kan gjøres til Dressur så klart, kontonummer 5084 68 31395 (merkes Rosa)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*