Første årgang

Dette innlegget ble publisert 2. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Det første føllet etter Bergeruds Aragorn ble en hoppe. Hun har fått navnet Bergeruds Aditi. (Foto: Privat)De første føllene etter Bergeruds Aragorn har kommet til verden hjemme på Bergerud Gård.

Hvem, hva, hvor:

Kristine og Ole-Kristian Bergerud holder til på Bergerud Gård i Østfold. De har oppdrettet den kårede hingsten Bergeruds Aragorn og har noen hopper de avler på. Begge har vært aktive i Norsk Varmblod og Ole-Kristian sitter nå i styret.

1. Hvor mange føll venter dere i år og hvem er de etter?

Vi venter 5 egne føll og 3 på oppstallede hester, så til sammen 8 stykker. 4 hopper venter føll etter Bergeruds Aragorn, det første kom 3. mai, et hoppeføll som har fått navnet Bergeruds Aditi. Moren til Bergeruds Aragorn venter føll etter Blue Hors Don Romantic. De oppstallede hoppene er døl og travhest.

2. Hvilke hopper skal bedekkes i år og med hvem?

17. mai kom Bergeruds Asti til verden. Hun er etter Bergeruds Aragorn/Donnerschlag. (Foto: Privat)Det er litt usikkert enda, men vi skal bruke Bergeruds Aragorn på 3 eller 4 hopper.

3. Hvorfor valgte dere å avle på hoppene?

Fordi de har spennende avstamning og er fornuftige hopper. De har også gitt gode føll tidligere.

4. Fornuft eller følelser ved valg av hingst?

Begge deler – Bergeruds Aragorn er en meget spennende moderne hingst som vi  venter at lager moderne ridehester – Blue Hors Don Romantic er en flott hingst som har gitt gode avkom og passer meget godt til hoppa.

5. Planlegger dere å dra på føllskue med årets føll?

Ja, med 3 eller 4 stk.

Men det har ikke bare kommet hopper. Dette hingsteføllet er også oppdrettet av Kristine og Ole-Kristian og er etter Bergeruds Aragorn/Blue Hors Romanov. (Foto:Privat)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*