Den førstefødte

Dette innlegget ble publisert 23. mai 2009 og innholdet kan være utdatert.

Janniche Lund har avlet sitt første føll i år. Men hun tror helt klart det blir flere.

Hvem, hva, hvor:

Janniche Lund har drevet med hest i snart 20 år og holder til på Stall Lund rett utenfor Trondheim. Hun har 5 hester, den eldste er en 31 år gammel Norsk Varmblod født i Trondheim.

Til høsten reiser hun til Tyskland for å sertifisere seg til internasjonal trener C. Stallen er under oppbygging enda og etter endt trenerutdanning skal hun satse mer på trening og oppstalling.

1. Hvor mange føll venter dere i år og hvem er de etter?

Vi har fått et hingsteføll som er etter Quite Expensive/Laurin. SLT Quantum Lupus er vårt første føll, men vi ønsker å få fram flere etter hvert.

2. Hvilke hopper skal bedekkes i år og med hvem?

Laurette er en Norsk Varmblod født i 1998. Far er Laurin og mor Brisette etter Brabant/Drabant. Hun har gått opptil LB nivå i sprang og dressur og skal ut i sporten etter en sesong til med føll. Vi skal bedekke henne straks med De Noir.

3. Hvorfor valgte dere å avle på hoppa?

Hoppen er 3. premiert i Norsk Varmblod med bla 9 på galoppen. Hun er av en storrammet type med meget godt gemytt og som hopper med stor kapasitet og har tre flotte gangarter. Hoppen er prøvd både i sprang, dressur og feltritt og egner seg til det meste. Hun er i tillegg etter elitehingsten Laurin og Brabant/Drabant på morsiden.

4. Fornuft eller følelser ved valg av hingst?

Litt begge deler, falt for denne hingsten da jeg har sett han siden føll og fulgt utviklingen og sett masse til moren og hennes resultater. Samtidig er blandingen av stamtavlene en spennende kombinasjon og både mor og far er Norsk Varmblod.

5. Planlegger dere å dra på føllskue med årets føll?

Ja, vi skal på føllskue på Stjørdal i august.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*