UMB søker stipendiat

Dette innlegget ble publisert 23. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Universitetet på Ås, tidligere Landbrukshøgskolen, oppretter nå en stipendiatstilling på ridehestavl.Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har utlyst en 3-årig stipendiatstilling innen avlsarbeid på varmblods ridehest.

Under Norsk Varmblods avlsseminar forrige måned kunne professor Odd Vangen fortelle at UMB hadde sagt seg villig til å finansiere en stipendiatstilling innen ridehestavl. Stipendiaten skal arbeide med genetiske analyser og grunnlaget for avlsberegninger på norsk varmblods ridehest.

Odd Vangen er tidligere leder i Norsk Varmblod, har sittet i NVs avlsutvalg og som avlsrådleder ved Norsk Hestesenter. Han var i sin tid med å starte kvalitetsbedømmelsen for ridehest i Norge og har lenge ivret for mer datainnsamling i tilknyttning til avlen.

I utlysningen opplyses det at arbeidet skal skje i nært samarbeid med Norsk Varmblod, Norsk Hestesenter, Norges Rytterforbund og Sveriges Landbruksuniversitet og at det vil bli opprettet en prosjektgruppe med medlemmer fra disse organisasjonene for stipendiatstillingen.

Videre står det at stipendiaten skal arbeide med tilrettelegging av databaser, oppbygging av slektskapsmatriser og resultatbaser med formål å gjøre kvantitative genetiske analyser og beregne avlsverdier for Norsk Varmblod. Det forutsettes et godt samarbeid med nordiske samarbeidsorganisasjoner og den internasjonale ridehestavlsorganisasjon «World Breeders». Datagrunnlaget er konkurranseresultater fra norsk ryttersport samt avlsresultater og slektskapsdata fra Norsk Varmblod og Norsk Hestesenter.

Stillingen ligger utlyst på UMBs hjemmeside og det søkes etter en person med en mastergrad eller hovedfag innen husdyravl eller kvantitativ genetikk. Så hvis du er kvalifisert og i tillegg har kunnskap om ridehestavl bør du søke innen fristen 12. mai.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*