Føllet har fått amme

Dette innlegget ble publisert 29. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Papa Magico og surrogatmoren.

Mandag morgen mistet hingsteføllet LR’s Papa Magico sin mor Häxan kort tid etter fødselen.

Hingsteføllet har nå funnet seg til rette hos surrogatmor på Gjeterud Gård på Mysen, kun fem minutter unna sin far, JJ Louis Vuitton.

Häxan og Papa Magico kort tid før hoppen døde (foto: Laila Ruud).– Jeg har fått kjemperespons fra hestemiljøet etter at Häxan døde. Mange henvendelser med både hjelp og oppmuntring. Fra Stall Mortensville her i Skiptvet kom de med maskin og mannskap for å hjelpe meg å få Häxan flyttet ut av boksen hvor hun døde, jeg fikk hoppemelk fra Ole Jørgen Jørgenstvedt og flere tips om hopper som kunne være mulig surrogatmor, forteller Laila Ruud.

Mandag kveld ble Papa Magico kjørt til Mysen for å møte Dartmoor-hoppen Sandra, som aksepterte ham med en gang. Laila Ruud synes det var sårt å miste Häxan, og har vært inne på tanken om å beholde føllet. – Men siden jeg har andre hester å følge opp blir det nok til at jeg selger ham som planlagt. På stallen har Laila fra før dressurhesten Sassicaia, hennes føll LR’s Fragolina og shetlandsponnien Jack Will.

– I tillegg har jeg mann og en datter på snart to år, så tiden strekker nok ikke til å trene to føll, avslutter hun.

Hest.no opplyser også at Herman Lindberg på Vinstra har en dølehest som føllet tidlig onsdag morgen. Føllet ble født ute, og hadde rotet seg under strømtråden og inn til naboen. Der hadde den viklet seg inn i noe tau, og på tragisk vis blitt kvalt. Granly Snerta er derfor tilgjengelig som amme, og Herman Lindberg kan nås på telefon 90 76 24 52.

Papa Magico og Laila Ruud (foto: Tiril Røssum).

2 Comments

  1. Så fint at lille Papa Magico har fått seg ei «ny mor».
    Jeg har fått mange meldinger på telefonen så interessen for å spre budskapet har vært stort.
    Håper de to vil trives sammen og at han blir en stor og fin konkurransehest i framtiden!

    Hilsen Eva

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*