Etterkåringen overstått

Dette innlegget ble publisert 15. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

UNO Don Diablo og Thomas Lassen overbeviste kåringsnemda i dag og hingsten fikk ett års bedekningstillatelse. 3 hingster ble kåret på Vilhelmsborg i dag.

Ikke overraskende ble begge de to tyske premiehingstene Bentley og Fürsten Ball i dag godkjent også av Dansk Varmblod. I tillegg fikk danskavlede UNO Don Diablo ett års bedekningstillatelse.

Bentley er etter Belissimo M/Weltmeyer/Alonso og ble kjøpt fra hannoveranerauksjonen i Vechta i fjor av Blue Hors Aps sammen med Paul Schockemöhle. Bentley var auksjonens dyreste hingst og skal stå hos Schockemöhle i bedekningssesongen. Han er også kåret i Oldenburg.

Fürsten Ball var fjorårets fløyhingst under Oldeburgerkåringen i Vechta. Han er etter Fürst Heinrich/Donnerhall/Classiker og eies av Lone Bøegh Henriksen sammen med Paul Schockemöhle. Ridehesten rapporterer i ettermiddag at kåringskommisjonen var meget imponert over hans smidige gangarter og belønnet han med tre 9-tall.

Don Schufro- sønnen UNO Don Diablo vakte også oppsikt på Vilhelmsborg i dag. Hingsten som er etter Blue Hors Don Schufro/Falkland/Tannenberg er oppdrettet av Stutteri Uno og eies nå av Jørgen Steen Jensen ved Stutteri Højagergaard. UNO Don Diablo er helbror til vinneren av årets unghestchampionat i Danmark, UNO Donna Unique. Hans mor UNO Frederica er statspremiert og er også mor til den kårede hingsten UNO Don Diego.

Hingsten ble vist av Thomas Lassen som inntil nylig jobbet på Stall-K i Kongsberg. Lassen har grunnet en ryggskade måttet trappe litt ned på ridningen og har returnert til Danmark hvor han nå rir hingstene til Stutteri Højagergaard.

10-dagers test
Bentley og Fürsten Ball ble i dag innsynet til 10-dagerstesten, mens 4 år gamle UNO Don Diablo allerede har bestått sin 35-dagerstest og dermed kunne returnere hjem.

I tillegg stilte også Loudini-sønnen Las Vegas til 10-dagers test i dag. Las Vegas ble kåret i Herning forrige måned og eies av Mads Hummelshøj.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*