143 hester solgt i Verden

Dette innlegget ble publisert 20. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

Én av dem var norskeid.

To hester skilte seg tydelig ut fra de andre hva salgssum angår under eliteauksjonen i Hannoveranerforbundet lørdag. Katalog nummer 78 Da Vinci T (e. Don Crusador/Weltmeyer/Gletscher) gikk for hele 160.000 EUR og ble auksjonens dyreste hest. Katalog 10, Horatio (e. Hochadel/Matcho AA/Damnatz), ble nestdyreste auksjonshest med en salgspris på 150.000 EUR. Av de til sammen 87 solgte hestene lå gjennomsnittsprisen på 24.034 EUR. Dyreste spranghest ble den 6-årige hingsten Cisco (e. Cento/Singular Joter) som gikk til Belgia. Til sammen ble det solgt hester for 2.091.000,00 EUR.

56 føll ble solgt, med en gjennomsnittspris på 7.455 EUR. Til sammen ble det solgt føll for 417.500,00 EUR.

Katalog nummer 67 var 4 år gamle Fürstl som er oppdrettet i Danmark av Turid Hammer og Per Martens som står bak Ekra Gård. Med seg på eiersiden har de Geir Madsgård.

Lørdag ettermiddag var Fürstl i ringen under den 120. eliteauksjonen i rekken. Fürstl er etter Fürst Heinrich/Regazzoni/Weltmeyer og har samme bestemor som Rotspon. Hans mor Rabea har hele tre helsøsken som har gått grand prix. Hingsten ble til slutt solgt for 14.500 EUR.

Halvbroren til norskeide JJ RayBan var også med under auksjonen. Den 4 år gamle vallaken Hugo the Boss er også etter Londonderry-hoppa Lorna, men har derimot His Highness som far. Vallaken oppnådde en sum på 14.000 EUR.

Neste auksjon i Hannoveranerforbundet er 9. mai.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*