Den drektige hoppa

Dette innlegget ble publisert 12. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Svenske Avelssto.se gir deg god informasjon om drektighet, og selger egne tester til avlshopper.

På deres side finner du informasjon om hva du bør gjøre før bedekningen. Innholdet er klarert av veterinær. Du får svar på spørsmål om hvordan du best forbereder hoppa di for bedekning, brunster, bedekningsformer, hva du bør gjøre før bedekningen, hva som skjer på seminstasjonen og ikke minst, når du skal dra avgårde.

Videre lærer du mer om hva som skjer under drektigheten. Visste du for eksempel at fosterets lengde fra nese til hale på dag 30 er ca 1 cm? Og 60 cm på dag 180? Dessuten får du vite mer om de forskjellige undersøkelsesformene, og en innføring i hva som kan gå galt. Og er du helt sikker på hvilke vaksinasjoner som må til?

Ønsker du å være sikker på at hoppa fortsatt bærer føll, har du også muligheten til å gjøre dette selv. Fra henholdsvis 40. – 100. og  120. drektighetsdøgn kan du finne ut om hoppa har føll, ved hjelp av drektighetstestene PregnaMare og Weefoal.

70-85 % av alle hopper som blir bedekket eller inseminert blir normalt drektig, og 55-70 % får et friskt føll. Men noen har problemer med hopper som ikke blir drektige. Det finnes flere grunner til at hopper ikke tar seg. Les mer om nedsatt drektighet.

Men hva så når føllet kommer? Hva skal du som eier gjøre? Nettsiden tar for seg selve fødselen, og hva som faktisk foregår i hoppas kropp. Avelssto.se selger også egne tester (TimeToFoal) som kan tas innen 10 dager før hoppa skal følle. Ved å måle kalsiuminnholdet i hoppas melk får du vite mer nøyaktig når hoppa er nær ved å følle.

(Avlshest.no tar ikke ansvar for eksterne nettsider og deres produkter.)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*