Alle gode ting er tre

Dette innlegget ble publisert 28. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein Endresen vant også finalen i Walbers 5-årschampionat.

Etter å ha vunnet begge kvalifiseringsrundene i 5-årschampionatet med god margin, var det i dag ekstra spennende å se om Cabachon kunne innfri i finalen, hvor hestene ble bedømt på vanlig måte med feilpoeng, omhopping og tid. Holsteinerhingsten hadde i de innledende rundene med totalkarakterer på 8,8 og 8,9 – poengsummer ingen andre har klart å matche. Nærmest har Andrea Marie Sundal kommet med nederlandske Ziro (e. Solitair) som fikk henholdsvis 8,3 og 8,5.

Mye kunne tyde på at banebygger Anders Hafskjold hadde bygget en utfordrende bane for 5-åringene. Kun fire stykker klarte å komme seg til omhoppingen, hvor Jon Fagerås ledet klart, inntil siste startende.

Stein og Cabachon hadde full kontroll og gjennomførte en effektiv og rask omhopping, som førte dem opp til en knepen 1. plass. Jon og El Nino II, som i flere år holdt til på Stall Bergen i Sandefjord, måtte derfor ta til takke med en hederlig 2. plass – kun 12 hundredeler bak sin gamle trener.

Tre norske hester var med i klassen, men ingen klarte dessverre å hevde seg helt i toppen. Malin B. Hansens hingst Caprino (e. Carano) hadde ikke helt dagen, og måtte til slutt trekke seg fra klassen etter flere ulydigheter. Den kårede hingten Quite Expensive (e. Quite Easy) kom seg gjennom med to riv, og fikk en 8. plass av totalt 15 startende. Bekkevars Estragon (e. Prestige VDL) ble nr åtte på mandag, men endte sist i klassen både i går og i dag.

Rytter Hest Omhopping Tid Gr. omgang
Stein Endresen Cabachon (HOLST) e. Casall 0 22,13 0
Jon Fagerås El Nino II (CHE) (e. Quite Hopeful)
0 22,25 0
Therese S. Henriksen Emotion Van T Beugelhof (BWP) 0 24,00 0
Maia S. Røsholm Quidam’s Rubina (HOLST) e. Quidams Rubin 0 25,31 0
Oda Charlotte Lyngvær Vudis (TRAK) e. Viskis 4
Dorthe S. Fallet Celine VI (MECKLENB) e. Cellestial 4
Andrea M. Sundal Ziro (KWPN) e. Solitair 4
Sverre Smevik Quite Expensive (e. Quite Easy) 8
Lars Rasmussen Zigris R (KWPN) e. Voltaire 8
Inger Cathrine Bugge RR Lord of Rings (NWB) e. Lord Caletto 16
Stein Endresen Cassano (SWE) e. Cardento 18
Ane Camilla Kveseth Bekkevars Estragon (NWB) e, Prestige VDL 20
Malin B. Hansen Caprino (NWB) e. Carano ELIM
Helen Norheim Ramzes e. Romantico II ELIM
Silje Næsheim Toulouse B (e. HOLST) e. Levantos ELIM

Saker fra AEG

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*