Dansk 4-års championat avgjort

Dette innlegget ble publisert 16. oktober 2008 og innholdet kan være utdatert.

I ettermiddag var det finale i Dansk Rideforbunds Championat for 4-års. 16 hester var kvalifisert til finalen, blant annet to av avlshingstene ved Blue Hors Stutteri.

Men disse to måtte se seg slått av en annen hingst, også denne med Blue Hors-avstamning. Skovens Rafael, som er etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro, vant den innledende klassen på tirsdag og var også best i dag. Hingsten fikk karakterene 9.0 for trav, 9.5 for galopp og 8.8 for skritt. Dommerne fremhevet spesielt den meget balanserte, rommelige galoppen. I tillegg til gangartskarakterene ble det også gitt karakter for ridbarhet og samlet inntrykk. Tilsammen ble gjennomsnittet av disse fem karakterene 9.04 for Lotte Skjærbæk.

Som i den innledende klassen ble også nå Blue Hors Devellino nummer to. Om denne Blue Hors Don Romantic-sønnen ridd av Lotte Blomgren sa dommerne: – Travet var en smule åpent momentvis idag, men galoppen var deilig og rommelig. Men det holdt ikke helt til topplasseringen med karakterene 8.6 for trav, 9.2 for galopp og 8.8 for skritt. Totalt fikk hingsten 8.92.

Andreas Helgestrand og hingsten Blue Hors Zack ble nummer tre med en totalsum på 8.8.

Men det var også en norskoppdrettet hest som kvalifiserte seg til finalen. Tribiani etter Solos Landtinus/Michellino ble nummer seks i den innledende runden. Men i dag falt vallaken noe ned på resultatlisten og endte på niende plass med karakterene 8.5 for trav, 8.3 for galopp og 7.8 for skritt. Dommerne berømmet travet, men mente galoppen var litt «flat til jorden» og at skrittet kunne vært mer energisk. Med karakteren 8.0 for både ridbarhet og samlet inntrykk ga det en total på 8.12.

Men det må allikevel være en stor oppmuntring for oppdretter Anne Solberg å ha avlet en hest som er blant de ti beste 4-åringene i Danmark. Vi gratulerer!

1 Trackback / Pingback

  1. Eldre nyheter | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*