Interstallion

Dette innlegget ble publisert 22. august 2008 og innholdet kan være utdatert.

Interstallion er et prosjekt som ble startet i 1998 for å samkjøre informasjon fra de forskjellige europeiske avlsforbundene. Interstallion komiteen har 8 medlemmer som representerer forskjellige avlsorganisasjoner og forskningsinstitusjoner. Målet er å få internasjonalisert informasjonen fra de ulike forbundene slik at den kan brukes bedre og en ikke risikerer for eksempel at en og samme hingst er registrert i flere forbund under forskjellige navn.

Med den internasjonaliseringen vi har hatt av sportshestavlen de siste to tiårene har det blitt stadig viktigere å få til et system som fanger opp informasjonen og gjør den tilgjengelig på tvers av forbundene. Et av tiltakene er å få til internasjonale ID nummer for hester i avl.

Dette vil også gjøre forskning på sportshestavl betraktelig enklere da en slipper å kryssjekke data for å unngå å telle samme individ flere ganger.

Interstallion står også bak en rekke forskningsiniativ på sportshestavl. Mer om de ulike prosjektene kan du lese her.

1 Trackback / Pingback

  1. avlshest.no» Nyheter » Føllskue: Vil vinnerføllet bli en topphest?

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*