Nye hingster i Norsk Varmblod

Dette innlegget ble publisert 10. april 2008 og innholdet kan være utdatert.
Av i alt 18 hingster fant dommerpanelet 13 stykker verdig en kåringsbetegnelse.

Hele 13 hingster ble kåret ved Norsk Varmblods hingstekåring i februar i år og av disse ble 8 vist for første gang.

(Foto: Hilde Hallre)

 

I 3-års klassen ble følgende tre hingster kåret.

 

 

Myrstads Armani

 f. Blue Hors Armano, mf Blue Hors Don Schufro med karakterene: 8.5 på type, 8.5 på kropp, 7 på ben, 8.5 for skritt, 8.5 for trav, 8.5 for galopp og 8.5 i helhet. Hingsten fikk 7 på ridbarhet og karakterene 8.5, 7.5 og 8 under rytter. Dommernes vurdering lød: Stor, edel, høystilt hingst av god type. God kroppsbygning og muskulatur. Meget gode bevegelser i alle gangarter. God bruksprøve gangarter.

Louis Vuitton

f. Lauries Crusador xx, mf. Bogenschuetze med karakterene: 9 på type, 8.5 på kropp, 8 på ben, 7.5 for skritt, 8.5 for trav, 8 for galopp og 8.5 i helhet. Hingsten fikk 8 på ridbarhet og karakterene 7, 8.5 og 9 under rytter. Dommernes samlede vurdering lød: Snaut middels stor, høystilt, edel hingst av meget god type med godt uttrykk. Harmonisk kroppsbygning og god muskelsetting. Gode ben. Korrekt benføring. Takfastige, bærige bevegelser i trav og galopp, men noe spent i overlinjen. Meget god bruksprøve gangarter.

Clapton

 f. Clinton, mf. Triumph med karakterene: 8.5 på type, 8 på kropp, 6, 7 og 6.5 på ben, 6.5 for skritt, 7 for trav, 8.5 for galopp og 8 i helhet. På sprangprøven oppnådde hingsten 8 på teknikk, 8.5 på kapasitet, 8.5 på galopp og 8 på ridbarhet/prestasjon. Dommernes samlede vurdering lød: Middels stor, edel hingst av god type med godt uttrykk. God kroppsbygning og muskulatur. Ulike framhøver og trang frambeinsføring. Middels bevegelser i skritt og trav, velbalansert og romslig galopp. Meget god bruksprøve i løshopping.

I 4-års klassen ble det kåret to hingster, en dressur- og en spranghingst.

Bergeruds Aragorn f. Alfas Arnt med mønstrer Thomas Lassen.

Bergeruds Aragorn

. Alfas Arnt, mf. Cannon Row xx med karakterene: 8.5 på type, 8.5 på kropp, 7.5, 7.5 og 6.5 på ben, 7.5 for skritt, 8.5 for trav, 9 for galopp og 8 i helhet. Hingsten fikk 8 på ridbarhet og karakterene 6.5, 8.5 og 9.5 under rytter. Dommernes samlede vurdering lød: Edel, høystilt, smalbygd hingst av meget god type med godt uttrykk. Snaut, middels lang men velformet hals, ellers god kropp. Meget gode bevegelser i trav og galopp. God gangartsindeks.

Quite Expensive

f. Quite Easy, mf. Coronado med karakterene: 8.5 på type, 8 på kropp, 7.5, 8 og 7 på ben, 7 for skritt, 7.5 for trav, 9 for galopp og 8.5 I helhet. På sprangprøven oppnådde hingsten 7.5 på teknikk, 8 på kapasitet, 9 på galopp og 8.5 på ridbarhet/prestasjon. Om denne hingsten sa dommerene: Passe stor hingst av god type med maskulint uttrykk. God kropp med god muskulatur. Lave drakter fram, ellers gode vinkler. Noe trang frambeinsføring. Gode bevegelser, meget god galopp. Gode bruksprøver, meget god i sprang og god gangartsprøve.

I klassene for eldre hingster var det tre hingster som ble vist til kåring i Norsk Varmblod for første gang.

Louis Vuitton e. Lauries Crusader xx.


Kermo’s White Talisman


 f. Weltmeyer, mf. Hill Hawk xx med karakterene: 8 på type, 8.5 på kropp, 5.5, 6.5 og 7.5 på ben, 7.5 for skritt, 8 for trav, 8.5 for galopp og 8 i helhet. Hingsten fikk 7.5 på ridbarhet og karakterene 7.5, 7.5 og 8 under rytter. Samlet vurdering fra dommerne lød: Stor, mektig hingst av god type. Godt uttrykk. Harmonisk kroppsbygning med god muskelsetting. Meget trange drakter. Inntået foran. Gode bevegeler med god bakbensaktivitet i trav og galopp. God bruksprøve. Hingsten ble tildelt 3. premie. Hingsten er tidligere kåret med sølvmedalje i Dansk Varmblod.

Kingsland SM

f. Kolibri, mf. Julio Mariner med karakterene: 8 på type, 8 på kropp, 7, 7.5 og 7.5 på ben, 7.5 for skritt, 7.5 for trav, 8 for galopp og 8 i helhet. På sprangprøven oppnådde hingsten 8.5 på teknikk, 9 på kapasitet, 8.5 på galopp og 8.5 på ridbarhet/prestasjon. Om denne hingsten sa dommerene: Middels stor hingst av god type med noe svakt hingstepreg. Harmonisk kroppsbygning og godt muskelsatt. For rette frambein, eller gode vinkler. Gode bevegelser, velbalansert galopp. God bruksprøve gangarter og meget god i sprang.

Favoritas xx

f. Reitar, mf. Lipezk med karakterene: 8 på type, 7.5 på kropp, 7.5 på ben, 7.5 for skritt, 6 for trav, 9 for galopp og 8 i helhet. På sprangprøven oppnådde hingsten 9 på teknikk, 10 på kapasitet, 9 for galopp og 10 på ridbarhet/kapasitet. Dommernes samlede vurdering lød: Liten, edel hingst av god type. God skulder og manke. Lav i ryggen og lang lend. Tørre bein, trange drakter. Gode bevegelser i skritt og meget god galopp. Særdeles gode prestasjoner i sporten og viser utmerket holdbarhet. Hingsten ble tildelt 1. premie.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*