Unngå forfangenhet

Drektighet kan medføre flere hormonrelaterte endringer (illustrasjonsfoto: Sandra Løvik).

Ny forskning kan redusere faren for forfangenhet under drektigheten, melder TheHorse.com.

Et forskerteam ved Virginia-Maryland Regional College of Veterinary Medicine har undersøkt et tredvetalls beitegående fullblodshopper, hvorav brorparten drektige, for å kartlegge hvordan insulin- og glukosenivåer påvirkes gjennom svangerskap.

Testhestene ble delt inn i to grupper, med drektige og ikke-drektige hopper jevnt fordelt i begge. Den ene gruppen ble satt på en høy-stivelsesdiett (kjent for å gi høy glykemisk respons), og den andre på en høy-fiber/fettdiett (kjent for å gi lavere glykemisk respons). Hoppene ble deretter testet med blodprøver for å måle insulin og glukosenivåer i både starten og mot slutten av drektigheten, hvorav de ikke-drektige hoppene ble testet samtidig.

Ifølge dette studiet er drektige hopper fôret på høy-stivelsesdiett insulinresistente i den senere delen av svangerskapet. sammenliknet med ikke-drektige hopper.  Dette gir økt risk for forfangenhet hos de drektige hoppene, spesielt hos individer som i utgangspunktet er overvektige eller har vært plaget av forfangenhet tidligere. Forskerne i studien anbefaler som et resultat av dette forsiktighet med bruk av kornbasert kraftfôr (som ofte er rikt på stivelse) under drektigheten.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar