For mye hingst

Dette innlegget ble publisert 3. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Flyinge har nå bestemt seg for å kastrere den syv år gamle hingsten Sandakan 1078.

Sandakan 1078 er en Sandro Hit-sønn med Donnerhall på morssiden. Han ble kåret i Svensk Varmblod som treåring i 2005 etter å ha vært premiehingst i Münster-Handorf i 2004.

Men Flyinge føler nå at hormonene går ut over hingstens helse og trening og har derfor bestemt seg for å ta han ut av avl og få han kastrert.

«Sandakan er en helt vidunderlig dressurhingst, men han sliter med en meget utviklet kjønnskarakter og er dermed ekstremt hingstete.  Dette og en meget sterk revirfølelse og et behov for total kontroll på sine omgivelser gjør at Sandakan ikke har det godt. Dette forsterkes ytterligere under avlssesongen. Hingsten får dermed vanskelig for å fokusere på sin videre utdannelse i dressur. Vi har derfor bestemt oss for å ta ham ut av avlen og kommer snarest til å kastrere han. Det skaper mye bedre forutsetninger for at han skal kunne utvikle det potensialet han har som en meget begavet dressurhest», sier avlssjef på Flyinge, Karl-Henrik Heimdahl, til Flyinges nettside.

Sandakan vil tas ut av avl fra og med mandag 6. juli, men Flyinge opplyser at hopper som er i brunst og trenger ytterligere inseminering vil kunne få levering frem til onsdag i neste uke. Utover det vil han være tilgjengelig frossen for de som ønsker det.

Sandakan har avlsverdi AB i det svenske sytemet og har 252 registrerte avkom i ASVH. I fjor fikk han 57 bedekninger.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*