Årsberetningen klar

Dette innlegget ble publisert 31. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.

Norsk Varmblods årsmøte nærmer seg og nå har årsmøtepapirene kommet på nett. Blant de innkomne forslagene er også en forandring i de nye reglene for Norsk Breeders Trophy.

Årsberetningen kan leses i sin helhet ved å følge linken under:

Av store begivenheter i 2010 trekker styret frem etableringen av et eget stambokkontor ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap samt opprettelsen av ny programvare for registrering og utstedelse av pass, ferdigkåringen av den norskavlede og norskeide hingsten Swix i Dansk Varmblod og gjennomføringen av NBT finalene og Eliteskuet i Drammen i august. Under sistnevnte arrangement ble det også gjennomført 4-årschampionater og klasser for 7 år gamle hester.

Norsk Varmblod har ifølge årsberetningen hatt en økning i medlemstall i perioden, mens bedekningstall og antall registrerte hester har gått noe ned. Om hingstekåringens gjennomføring og fremtid står det følgende:

Styret har hatt ansvar for planlegging og gjennomføringen av hingstekåringen 2010 og 2011. Det har vært lagt ned mye arbeid for å bedre forholdene ved AEG og arrangementet både for utstillere, funksjonærer og publikum. Styret og Avlsutvalg har sammen med NHS hatt en prinsippdiskusjon vedrørende valg av arena og føringer for testprogrammet. Kåringen 2011 ble gjennomført som etter tidligere rammer, med enighet om at evaluering av både oppbygging og arena videreføres i 2011.

Etter oppstyret rundt uttakelsen til Unghest-VM i dressur ifjor, samt de nye reglene for Breeders presiserer NV følgende:

Styret, Avlsutvalg og Sportskomité har vurdert NBT og arrangement som Unghest VM som avlspolitiske verktøy og innstiller på at disse arenaer skal være forbehold NV stambokførte hester.

Innkomne forslag
Det er i år tre innkomne forslag til behandling på årsmøtet, hvorav to er fremmet av sentralstyret i NV og ett av styret i Region 2. Disse vil bli behandlet søndag 3. april.

Forslag 1
I hht. § 9.07 fremmer Norsk Varmblod, sentralstyret, følgende forslag til årsmøtet 2011:

Revidering av lover, NV: På forrige årsmøte fikk sentralstyret i oppdrag å oppnevne en lovkomite med mandat til å gjennomgå alle deler av NV’s lover. Komiteen skal fremme et helhetlig lovforslag for NV’s representantskap i 2011 (se eget skriv). Komiteen skal bestå av minst 3 medlemmer, hvorav minst ett medlem er medlem av Sentralstyret. Det presiseres at komiteen skal virke i ett år.

Begrunnelse: NV’s lover synes på mange områder å være mangelfulle og ikke utfyllende nok til å fange opp fremtidens utfordringer.

Forslag 2
I hht. § 9.07 fremmer Norsk Varmblod, sentralstyret, følgende forslag til årsmøtet 2011:

Medlemsblad, NV: På fjorårets årsmøte ble styret pålagt å utrede alternativer for medlemsblad slik at en beslutning kan tas på høsten og at man har mulighet til å gjøre eventuelle endringer før årsskiftet (jfr. pkt 4.2 i protokollen). Sentralstyret har sett på ulike alternativer som fremlegges på årsmøtet.

Begrunnelse: På fjorårets årsmøte var det en debatt om man skal fortsette med Ridehesten som medlemsblad. Det ble ytret ønske om å se på alternativer, blant annet Hestesport som et aktuelt blad for Norsk Varmblod.

Forslag 3
Styret i Region 2 foreslår at innføring av at NBT kun skal gjelde for norskfødte hester utsettes sånn at dette blir gjeldende fra 2011. Slik at importerte hester/føll født 2010 har tilmeldingsrett til NBT i henhold til opprinnelige statutter.

Begrunnelse: Ved å la vedtaket gjelde fra årgangen 2011 kan avlere på forhånd ta standpunkt til hva slags avlsforbund deres hester skal tilhøre, og ingen vil føle seg utestengt av Norsk Varmblod på et grunnlag de ikke kunne forutse. Sånn som regelen fremstår i dag så kan det være en del hester fra 2010 som ufrivillig ikke vil kunne delta i Breeders. Det være seg både hester som er innregistrert i et annet avlsforbund, og føll som evt. er importert i 2010.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*