Tatt ut til Prinsjesdag

Dette innlegget ble publisert 23. mai 2017 og innholdet kan være utdatert.
Grandin's Calthago Fly
Grandin’s Calthago Fly

Et sprangføll avlet av norske Ann Christin Rihm, har gått gjennom nåløyet til den prestisjefylte føllauksjonen i Nederland.

Kun to timer etter at hingsteføllet Grandin’s Calthago Fly e. Calido I/Carthago/Caletto II var født, tok arrangørene av den nederlandske føllauksjonen Prinsjesdag kontakt med Rihm, som står bak Grandin’s Sporthorses.

Cathulika
Cathulika

– Vi gleder oss stort over vårt hingsteføll som har gått gjennom nåløyet, forteller Rihm, og legger til at det er ekstra stas at avlshoppen Cathulika også stiller med et barnebarn på samme auksjon. Cathulikas datter Zita e. Caretino/Carthago har også et hingsteføll etter Calido I som er tatt ut til auksjonen. Dette føllet er avlet av Hans Jürgen Pöhls i Neumünster, Tyskland. Et føll som også er verdt å merke seg, ettersom broren e. Diamant De Semilly ble reservesieger blant føllene i Holstein i fjor, og kjøpt av Holsteinforbundet.

Ser frem til opplevelsen

Rihm er veldig glad for at avlen hennes har blitt selektert til en så prestisjetung, internasjonal føllauksjon.

– Det innebærer veldig mye arbeid å ha med et føll på en slik auksjon, særlig når den er så sent i sesongen, men jeg ser veldig fram til denne opplevelsen, forteller Rihm til Avlshest.no.

– Er veldig stolt av føllet mitt, men – om mulig – ekstra stolt av den fantastiske avlshoppen min, Cathulika, som stiller med to generasjoner på auksjonen!

Heinke og Hans Jürgen Pöhls, sammen med Ulika J (midten) og tre av hennes fire døtre.
Fra venstre: Little Kimba 2 (Clinton I x Caletto II), Ulika J (Caletto II x Consul), Tulika (Carthago x Caletto II, og til høyre Cathulika/Starfly (Carthago x Caletto II).

Cathulika er søster til flere internasjonale spranghester på 140-155 cm-nivå, og hun er helsøster til moren til de Zangersheide-kårede hingstene Clarissimo Z e. Clarimo og A Golden Boy Hero Z e. Aganix Du Seigneur. 

Cathulika kommer selv fra en prestasjonspreget stamme som konkurrerer internasjonalt på høyeste nivå. Hun er helsøster til Chiletto, som går internasjonale 150 cm-klasser og halvsøster til Little Kimba 2 som også går 150 cm-klasser internasjonalt, Alcatraz (140 cm), Atlantis J (140 cm) og Voigtsdorfs Quonschbob (155 cm). 

Ulika J og Ulrike Pöhls
Ulika J og Ulrike Pöhls

Hennes mor er Ulika J, som konkurrerte på 160 cm-nivå med Ulrike Pöhls. De hadde mer enn 130 seirer og plasseringer internasjonalt. En av de største prestasjonene var å vinne Budapest Grand Prix i 160 cm i 1997. Som allerede nevnt, har denne hoppen også gjort stor suksess som avlshoppe, med ikke mindre enn seks internasjonale spranghester. Ut fra hoppestammen 162 kommer hester som Carthago, Cascavelle, Cancara, Canturo og Nonstop. 

Auksjonen er opptatt av sportsresultater på toppnivå i hoppestammen når de setter sammen kolleksjonene, og de beste hoppene i verden er representert på auksjonen. Flere toppryttere og sponsorer har kjøpt stjernene sine på denne auksjonen, bl.a. Allicante som ris av Jérome Guéry. 

 Auksjonen finner sted i Ermelo, Nederland 19. – 20. september 2017.