NRYF sier opp avtale med NV

Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney e. Tobajo Picez/Walt Disney. (Foto: Eva Kindahl)


Norsk Varmblod har ikke lenger en særskilt avtale om uttak til Unghest-VM i dressur.

Bakgrunnen for at avtalen termineres, er at Norsk Varmblod ikke lenger er eneste godkjente avlsorganisasjon av Mattilsynet. I 2016 ble Dansk Varmblod Norge godkjent som organisasjon for avl av varmblodshester, og tatt opp som medlem av WBFSH. 

Den særskilte avtalen gjaldt i hovedsak uttak av varmblods ridehester til Unghest-VM i dressur, hvor NV-hester har blitt favorisert. 

Forbundsstyret så ikke lenger et behov for å ha en særskilt avtale med Norsk Varmblod, og vedtok å terminere den fra årsskiftet, med henstilling om lik praksis både for sprang og dressur. Ansvaret for uttak til Unghest-VM overføres dermed til NRYFs administrasjon fra 2017, og et fremtidig samarbeid på det sportslige nivået overlates til sportssjef, med ev. involvering av grenutvalget i dressur, heter det i referatet fra møtet.