– En ekte superstjerne

UNGHEST-VM DRESSUR ERMELO

Dette innlegget ble publisert 30. juli 2016 og innholdet kan være utdatert.
Beatrice Buchwald - Victoria's Secret Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots
Beatrice Buchwald – Victoria’s Secret
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016
© DigiShots

Victoria’s Secret er verdens beste 5-årige dressurhest.

Merk deg navnet med en gang. Victoria’s Secret e. Vitalis/Fidermark (Rheinland), som er oppdrettet av Walther Schulte-Böcker, ble ridd av Beatrice Buchwald. Hoppen vant i fjor Bundeschampionatet for hopper og vallaker. Hoppen fikk nå 10 for kapasitet – for dommerne visste rett og slett ikke hva mer de ønsket å se. For ridbarhet fikk hun 9.8. Travet, som var elastisk og kontrollert, og med flotte overganger, ble belønnet med 9.5. Et rytmisk og avslappet skritt fikk hun 9.3 for. Med 8.9 for en kraftfull galopp ble gjennomsnittet 95% – og det holdt til gull. Buchwald berømmet hoppen, som hun uttaler ikke bare er en intelligent hest, men også en hoppe med mye arbeidsvilje. – Vi kunne lett ha ridd en runde til her.

Sølv

Sølvmedaljen gikk til oldenburgeren Quel Filou (Quarterback/Stedinger) avlet av Aloys Hinxlage og eid av Dressage Grand Ducan. Sascha Schultz red den brune vallaken til et fantastisk resultat på 93,2%. 10 for skritt, 9, for trav, 9.1 for galopp, 9 for ridbarhet og 9.5 for kapasitet. – Det var en sann overraskelse for meg å ende opp med medalje i dag, fortalte en stolt Schultz. – Jeg er beæret over å stå ved siden av Victoria’s Secret. Jeg synes ekvipasjen er helt fantastisk!

Bronse

Bronsemedaljen gikk til KWPN-hoppen Guadelupe Beau (Bordeaux/Vivaldi) avlet av P. Rulkes, ridd av Kim van der Velden. Rytteren fikk ros av dommerne for hennes naturlige måte å vise frem hesten på, som virkelig fikk det beste ut av henne. Hoppen overbeviste spesielt i travet, hvor hun mottok 9.4. Med 9.2 for ridbarhet, 9.5 for kapasitet, 8.8 for skritt og 8.6 for galopp ble det en gjennomsnittskarakter på 91%. – Det var utrolig og jeg forventet ikke å vinne en medalje, fortalte debutanten van der Velden.

Juryformannen, Francis Verbeek var entusiastisk om kvaliteten på 5-åringene. – På vegne av dommerne vil jeg gratulere både medaljevinnerne og de andre deltagerne. Vi har sett topp hester, og topp prestasjoner. Disse tre var absolutt best, men den generelle kvaliteten på hestene i finalen var høy. Vi som jury nøt å se disse talentene. Vi forventer mye av disse hestene i framtiden.