Solgt til Fredricson & Brink

Dette innlegget ble publisert 30. april 2015 og innholdet kan være utdatert.

SD Dannan e. Kannan / Silje Marie Hagren / Stall Dal / Norsk Varmblod / Jan Brink / Peder Fredricsson 

SD Dannan e. Kannan under Føllfestivalen 2014.
SD Dannan e. Kannan under Føllfestivalen 2014.

I september solgte Silje Marie Hagren en unghest til Lisen og Peder Fredricson. Nå har hun gjort det igjen!

I fjor høst reiste hingsten Mithras (e. Vigo D`arsouilles/Heartbreaker/Carthago Z) til sine nye eiere i Sverige, nemlig Lisen og Peder Fredricson. Ekteparet er to av Sveriges mest profilerte sprangryttere, og ble for alvor kjent gjennom TV-serien «Ryttareliten» som gikk på SVT i  fjor vår.

Nå kan Silje Marie Hagren fortelle at Mithras halvbror, SD Dannan e. Kannan også reiser til Sverige. Åringen, som er registrert i Dansk Varmblod, er nemlig kjøpt av ekteparet Fredricson, i samarbeid med Jan Brink.

SD Dannans mor, Diamant Van Het Gevahof (Heartbreaker x Carthago Z), ble kjøpt inn som avlshoppe fra Belgia i 2012 og har selv gått aktivt opp til MA sprang i Belgia.

En god salgsvideo er alfa og omega

Hoppen har også et eldre avkom, Jericho, som eies av Bertram Allen. Jericho er en hingst født i 2009 etter Nabab de Reve. Med sin rytter Alex Duffy har ekvipasjen stor suksess internasjonalt, med blant annet seier i CSI Eschweiler for 6-åringer.

På spørsmål om hvordan hun profilerer hestene sine, kan Silje fortelle at Youtube er en utrolig effektiv plattform. – Jeg får mange henvendelser, først og fremst fra utlandet på videoene jeg legger ut – en god salgsvideo er alfa og omega. Hun forteller at interessen fra norske kjøpere er heller laber, noe hun synes er synd. – Det ville vært utrolig gøy å hatt en norsk topprytter i salen på en av hestene jeg avler, men for meg kan det virke som at det for mange ikke er interessant nettopp fordi de er norskfødte og ikke kommer fra en stor kjent internasjonal oppdretter. Ulogisk vil jeg si, at vi reiser utenlands for å hente hjem hest, når vi har gode linjer og potensial også her, forteller hun.

– Det skal bli veldig spennende å følge Lisen og Peder fremover både med Mithras og SD Dannan. Særlig gøy er det at Jan Brink også er medeier i SD Dannan. Han har selv Kannan i sitt hingsteprogram på Tullstorp, og har sett hvilke fantastiske avlsegenskaper denne hingsten innehar.

– Avl er gøy, og særlig når man har gode hopper å avle på. I år har vi kjøpt inn en ny spennende hoppe etter Zirocco Blue x Tangelo v d Z x Burggraaf som skal bedekkes, men nå først venter jeg bare spent på årets føll etter Balou du Rouet, avslutter hun.