Norsk seier i Sverige

Dette innlegget ble publisert 24. mars 2015 og innholdet kan være utdatert.

Tobajo Pik Disney / Trude Hestengen / Tobajo Picez / Walt Disney / Norsk Varmblod / Avlshest.no
Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez/Walt Disney I) vant Grand Prix-klassen i Åstorp.

Den 10-årige hingsten er oppdrettet av norske Tormod Bakke Johnsen.

Dette skrev Tidningen Ridsport:

Segern landade ganska ohotad hos norska Trude Hestengen som har sin bas och verksamhet tillsammans med sin man i Danmark. Deras hingst Tobajo Pik Disney är godkänd i DWB och NWB och är i sanning en fröjd för ögat med verkligt fin piaff och passage, Det blev seger på 72,90 procent och hingsten har varit en stjärna sedan unghäståren, nu på väg att bli ett ankare i norska landslaget.

Utrolig fornøyd

Hestesport fikk følgende uttalelser fra Hestengen etter seieren:

– Jeg er utrolig fornøyd, ikke bare med lørdagens Grand Prix-seier og prosentene vi ble belønnet med, men også med hestens prestasjon og utvikling. Sist vi var i ringen sammen, var under verdenscupstevnet i Odense i oktober, og da viste Disney seg mer som en typisk hingst. Da la han rett og slett litt av, spesielt i samlete øvelser som piruetter, piaff og passage. Det kostet oss mange poeng.

– Nå har Disney blitt sterkere, og han har fått bedre kondisjon. Riktig nok mistet vi noen kostbare poeng i et par øvelser også denne gangen, blant annet i øket skritt, men vi fikk likevel en flott bekreftelse på at det vi har trent på gjennom vinteren, har vært riktig. Det satt nå, det gjorde det virkelig.

Første oppgave blir hingstekåringen i Norsk Varmblod den 11. og 12. april. Deretter håper jeg å kunne delta på det internasjonale dressurstevnet i Hagen, Tyskland, der jeg vet at NRYF har søkt om å få en plass for oss.