Ri som Henrik

Dette innlegget ble publisert 14. oktober 2014 og innholdet kan være utdatert.
Henrik og Gotha under EM i Herning i 2013.
Henrik og Gotha under EM i Herning i 2013.

Å få hesten avslappet, er alfa og omega, ifølge sprangrytter Henrik von Eckermann.

Han holdt nylig en clinic på Tärnö utenfor Nyköping hvor han delte sine tanker rundt trening og konkurranser.

– Jeg forsøker alltid å lære hesten å kjenne når jeg sitter opp første gangen. Det er viktig at hesten kan slappe av før jeg begynner å kreve noe av den, forklarte Henrik og sa at han forsøker å ri så ukomplisert som mulig og at det gjelder å få hesten så konsentrert at den kun fokuserer på ham, og ikke tenker på noe annet.

– Når jeg legger på ben, vil jeg at den skal komme oppover og bli mer aktiv – ikke løpe fortere. Vi vil også at hesten skal hoppe rett over hinderet, og ikke svinge med beina til siden. Hopper en hest til én side, spør deg hvorfor den gjorde det. Hvorfor lander den bare til venstre, men ikke til høyre? Er den svak eller har den vondt? Det finnes alltid en grunn til at de gjør som de gjør, sa svensken og påpekte at han heller ikke synes det er grunn til å stresse hesten til å lande i riktig galopp – det er bedre å la dem galoppere rett frem, forklarte ham.

Les mer om den interessante clinicen, og hvordan stall Ludger Beerbaum holder hestene sine friske og skadefri. 

Henrik von Eckermann / Gotha / Avlshest.no