Solgte unghest til Lisen og Peder

Dette innlegget ble publisert 24. september 2014 og innholdet kan være utdatert.
Mithras - solgt til Lisen Bratt og Peder Fredricson.
Mithras – solgt til Lisen Bratt og Peder Fredricson.


Silje Marie Hagren har gjort det mange drømmer om – selge hest til utlandet.

Nylig reiste hingsten Mithras (e. Vigo D’arsouilles/Heartbreaker/Carthago Z) til sine nye eier i Sverige, nemlig Lisen og Peder Fredricson. Ekteparet er to av Sveriges mest profilerte sprangryttere, og ble for alvor kjent gjennom TV-serien «Ryttareliten» som gikk på SVT i vår.

Diamant Van Het Gevahof (Heartbreaker x Carthago Z)
Diamant Van Het Gevahof (Heartbreaker x Carthago Z)

Silje forteller til Avlshest om hvordan det hele gikk til

For to år siden reiste vi til Belgia for å lete etter en ny avlshoppe, og jeg kom etter hvert over ei flott hoppe som heter Diamant Van Het Gevahof (Heartbreaker x Carthago Z) hos en oppdretter der nede. Hun skilte seg ut fra de andre med et særdeles godt eksteriør, en god galopp og en svært god stamtavle med topplinjer både på mors- og farssiden.

Hun hadde ett føll ved fot, Mithras (e. Vigo D`arsouilles) og var drektig med Nabab De Reve. Hoppa var i utgangspunktet ikke til salgs, men etter litt overtalelse fikk vi kjøpt både henne og Mithras og vi importerte dem til Norge. Diamant har selv gått aktivt opp til MA sprang i Belgia. Egenprestasjon hos mor var veldig viktig for meg i forkant av kjøpet.

Tiden i Norge

Diamant har etter at hun kom til Norge fått ett hoppeføll etter Nabab De Reve (SD Nababs Damina) og ett hingsteføll i år etter Kannan ( SD Dannan). Hun er nå igjen drektig med Balou du Rouet (Baloubet du Ruet x Continue). Hun har også mottatt sin RDH-kåring i DV.

SD Nababs Damina e. Nabab de Reve.
SD Nababs Damina e. Nabab de Reve.

 

SD Dannan e. Kannan
SD Dannan e. Kannan

Damina ønsker jeg å beholde selv, hun skal etter hvert få gå med ett føll før hun skal inn i sporten. SD Dannan, hingsteføllet fra i år, skal etter planen selges, dersom rett kjøper dukker opp. Jeg har store forhåpninger til han, og tror han har mye i seg.

Tanken min med Mithras har vært å forsøke å selge ham til dyktige hestemennesker som vil gi han muligheten til å komme ut og vise seg i sporten. Han har hele veien vært en utrolig positiv og arbeidsom hest med svært gode sprangegenskaper. Tidlig i vår da jeg så at hans egenskaper også tydeliggjorde seg på film, lagde vi en liten videopresentasjon av han som jeg sendte til Lisen og Peder Fredricson. Vi kom i prat og de var interesserte, men vi ble enige om å avvente til etter beitesesongen, han er jo enda så ung. Da vi så tok han hjem fra beite nå etter sommeren tok vi opp kontakten og ble enige om en avtale om kjøp.

– Det er uten til en drøm

Jeg syntes det er utrolig spennende og veldig motiverende å få anledning til å selge en unghest til to så dyktige og flinke ryttere som Lisen og Peder – det er uten tvil en drøm når man driver med avl. De er fantastiske hestemennesker og han vil få alle muligheter til å vise seg i sporten.
Dette er selvfølgelig også av stor betydning for meg og hoppa mi som jeg ønsker å fortsette å avle på. Hun er kun 11 år, så hun kan bringe mange fine føll til verden i årene fremover. Drømmen min er å kunne avle hester for toppsjiktet av ryttere, og jeg velger bevisst hingster som har vist å nedarve egenskaper som er nødvendige for å nå dette nivået. Jeg håper på et videre samarbeid med Lisen og Peder med fremtidige hester jeg avler.

SD Dannan e. Kannan under Føllfestivalen 2014.
SD Dannan e. Kannan under Føllfestivalen 2014.