Ingen finale for de norske

Dette innlegget ble publisert 11. august 2014 og innholdet kan være utdatert.
Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Hotmillion (foto: Hilde Hallre)
Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Hotmillion (foto: Hilde Hallre)

De to norske ekvipasjene endte lengst nede på resultatlisten i Verden.

Under verdensmesterskapet for 5- og 6-årige dressurhester i Verden, stilte to ekvipasjer til start for Norge. Etter kvalifiseringsrundene var det klart at de ville være i trøstefinalene.

June Kristine H. Stokka og Don Miro (BH Hotline/Traumdeuter) (foto: Hilde Hallre)
June Kristine H. Stokka og Don Miro (BH Hotline/Traumdeuter) (foto: Hilde Hallre)

June Kristine H. Stokka og Don Miro (BH Hotline/Traumdeuter) fikk fredag ettermiddag 6.8 i trav, 6 i skritt, 5.9 i galopp, 6.5 i ridbarhet og 6.3 i generelt inntrykk – som ga en total på 6.3.  Dommerne begrunnet de lave karakterene med å påpeke at rytmen i travet var ujevn, og ønsket mer balanse og styrke bakfra. Skrittet var heller ikke taktfullt nok. I galoppen så de ingen klar tre-takt gjennom hele galopparbeidet og trakk derfor veldig ned. Hesten generelt var nesten lydig og i nesten riktig ramme, men med noe motstand. Don Miro er en DV-vallak oppdrettet i Danmark.

Lørdag var det klart for trøstefinalen for Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Hotmillion (BH Hotline/Akinos), en hoppe oppdrettet av Hanne Brænden Fet. Til Norsk Varmblod kunne Farbrot tidligere i uken fortelle at hun var riktig fornøyd med prestasjonene til seksåringen Hotmillion under årets unghestmesterskap, skriver Hestesport:

– Hun tok det veldig pent, til tross for at hun har aldri vært til start i noe av denne størrelsesorden. Det er jo faktisk hennes fjerde stevne i hele hennes liv, og jeg er stolt av damen som var avlshoppe inntil for 10 måneder siden.

I trøstefinalen fikk ekvipasjen 5.9 i trav, 6.3 i skritt, 7.4 i galopp, 5.8 i ridbarhet, 6.2 i generelt inntrykk og en total på 6.32. Med det endte også hun nederst på resultatlisten.

Verdensmester blant 5-årige dressurhester ble DWB-hingsten Sezuan (BH Zack/Don Schufro) med Dorothee Schneider i salen. Hesten fikk 9.6 i trav og skritt, 10 i galopp, 9.7 i ridbarhet og 9.9 i generelt inntrykk.

Kirsten Brouwer red KWPN-hingsten Dancer Forever (e. Vivaldi/Tango) inn til seier i 6-årsklassen. Ekvipasjen mottok 9.8 i trav, 7.8 i skritt, 9.3 i galopp, 9 i ridbarhet og 9.3 i generelt inntrykk – med det en total på 9.04.