Helt i toppen

Dette innlegget ble publisert 15. juli 2014 og innholdet kan være utdatert.
Tobajo Pik Disney (Foto: Eva Kindahl)
Tobajo Pik Disney (Foto: Eva Kindahl)


Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney plasserte seg helt i toppen under Falsterbo Horse Show.

Under trestjernesklassene under Falsterbo Horse Show, ble det flotte resultater for den helnorske ekvipasjen. Sammen plasserte de seg med en 5. plass i Grand Prix med 68.98%, og avanserte til 4.plass i Grand Prix kür med 71,525%. Det er kun halvannen måned igjen til verdensmesterskapet i Frankrike, og med disse resultatene har ekvipasjen lagt inn en sterk søknad. Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez/Walt Disney) er en kåret 9-årig hingst som er oppdrettet av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen.

Hestesport.no intervjuet oppdretteren i Falsterbo. Les hele saken. 

Tormod forteller engasjert om Trude og hennes fantastiske karriere med Tobajo Pik Disney så langt. 

– Fra dag én har Trudes arbeid vært målrettet. De to har også vært i Unghest-VM for fem- og seksåringer, og de har også tidligere gjort tingene sine her under FHS. En veldig sterk prestasjon. Og nå dette året – først plassert i CDI3* Grand Prix tidligere i uken, og nå altså plass i dagens finale. 

– Det er virkelig morsomt å følge Trude og Disney her igjen også dette året, forsetter Tormod. – Som helt ferske bronsevinnere i Nordisk Baltisk Mesterskap i dressur på Epona, satser vi nå på at erfaringer og resultater fra klassene her i Falsterbo inngår som ledd på veien mot WEG senere i høst.

EKs Ment II Be (foto: Eva Kindahl)
EKs Ment II Be (foto: Eva Kindahl)

Tobajo Picez er også oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen, og hingsten hadde ikke mindre enn to uttatte sønner med i 7-årsklassene i Falsterbo. Også EKs Ment II Be (ue. Bernstein) deltok med rytter Silje Bakken. Hingsten fikk dessverre lagt tungen over bittet tidlig i rittet, noe som ødela finalesjansene med et resultat på 61.535%. Hestesport.no tok også en prat med oppdretter og eier, Eva Kindahl i Falsterbo. Les hele saken. 

-Jeg står som både oppdretter og eier av EKs Ment II Be og er utrolig stolt over hva denne hesten så langt har fått til, uansett om det kanskje ble litt stang ut her nå i dag. Det er faktisk sant, han ble født hjemme i garasjen hos meg, på et lite bruk der jeg verken har bane eller ridehus. Helt til hesten var fem år og etter hvert ble satt i ridning hos Silje Bakken i Danmark, var turer den treningen han fikk. Lange, gode turer som ga ham den tiden han trengte. 

– Det er faktisk først nå han virkelig begynner å komme til sin rett. Nå som han har blitt syv, blir ikke lenger bare EKs Ment II Be bedømt med tanke på gangarter, men får også vist sine tekniske kvaliteter. Vi har imidlertid lenge visst hva som bor i ham. Han deltok jo blant annet i Unghest VM både som fem- og seksåring. 

Selv vurderte aldri Eva å bli sittende med den fine unghesten sin og forsøksvis utdanne ham videre på egenhånd. 

– Som oppdretter og eier av unghest er det spesielt viktig å være målbevisst, vil jeg vel påstå. Man må vite å slutte til seg de gode og riktige samarbeidspartnerne. I utgangspunktet hadde jeg selv gleden av å gjøre grunnjobben med EKs Ment II Be. Nå er det opp til andre å krydre kaken, piske fløten og virkelig forme den, om man kan si det slik. 

Eva forteller at hun nettopp gjennom samarbeidet med Silje Bakken er i ferd med å få til dette. 

– Silje er utdannet berider, og hun er virkelig god på det hun gjør. Jeg kunne faktisk ikke ha funnet en bedre samarbeidspartner. Jeg vet at hun representerer et godt system, og hesten min har det virkelig godt hos og med Silje. 

– Det er også virkelig skøj å være her, å få være en del av Falsterbo Horse Show, fortsetter Eva. –Men det som er morsomst er faktisk å ta inn over seg at det fortsatt lar seg gjøre å komme til en slik arena, til et slikt stevne som dette gjennom systematisk arbeid, mye trening og med en god plan som utgangspunkt. Og det med en norskavlet hest.