– Unghestene må bevege seg!

Dette innlegget ble publisert 19. mai 2014 og innholdet kan være utdatert.

unghester

Les hele artikkelen hos Hippson.se.

– For å få virkelig bra konkurransehester må man bedekke gode avlshopper. Bra hingster går det alltid an å få tak i rundt i Europa, innledet han med under kunnskapsdagen på Strömsholm tidligere i vår.

– Allerede fra begynnelsen skal føllet ‘trene’ ved å løpe på store områder og gjerne i kupert terreng. Leddbrusk og ligamenter forsterkes mest opp til seks måneders alder, den prosessen pågår til hesten er cirka fire år. Da forstår man at føll og unghester som ikke beveger seg optimalt får dårlig bruskkvalitet og tåler treningen dårligere, forklarer Ingvar.

– Det er enormt skille på hesters holdbarhet utifra hvordan de har trent som unge. Altså om de har stått stille inne eller i en liten grushage, mot at de har løpt fritt på store arealer og brynt seg på andre hester.

Hestens eksteriør påvirker også holdbarheten. Før var hesterne mindre og mer lavstilte, nå foretrekker rytterne lange bein på sine hester. Men dette er ikke nødvendigvis likestilt med god holdbarhet.

Holdbar hester skal være middels store (162 – 170 cm), ha korrekte, men ikke for slanke lemmer, ikke være overbygde eller framtunge, ikke ha galler, ikke ha reaksjon på bøyeprøver og være uten anmerkning på røntgen.

Les hele saken hos Hippson.se.