Rubiquil avlivet

Dette innlegget ble publisert 13. mai 2014 og innholdet kan være utdatert.

Laurens_van_Lieren_-_Rubiquil

Pressemelding Bråten Gård

Det ble en veldig trist dag hos oss på Bråten Gård mandag 12.mai da avlshingsten Rubiquil gikk bort. Alt var normalt på fredag når han fikk kveldsmat, men på lørdag morgen var han halt. Skaden forverret seg i løpet av helgen og veterinæren diagnotiserte et brudd  i hoften. Da var det ingen tvil om at Rubiquil måtte reise til de evige jaktmarker.

Vi vil rette en stor takk til Stall Hexagon som ga oss mulighet til å ha den fantastiske hingsten i Norge. Rubiquil var en stor personlighet med mange gode kvaliteter og vi kommer til å savne han veldig.

Det ble 2 hele avlssesonger på Rubiquil i Norge og vi gleder oss til å følge hans avkom i fremtiden. Han er en hingst med svært gode sportsresultater, nevnes kan bl.a  Gull- og Sølv medaljer i EM Lag YR og junior, samt  internasjonale meritter på Grand Prix- nivå. I tillegg har han i flere år vært blant «10 i top» på KWPNs rankingliste blant eldre hingster. Han er kjent for å nedarve høy ridbarhet og kan vise til  flere avkom på GP-nivå.  Sønnen Hexagon’s Ollright tok også medalje i EM lag for Nederland, samt plasseringer i World Cup og Nations Cup.

Link til mer info om Rubiquil