Seminar for oppdrettere og ryttere

Dette innlegget ble publisert 10. desember 2013 og innholdet kan være utdatert.
Dansk Varmblod Norge inviterer til seminar.
Dansk Varmblod Norge inviterer til seminar.


Dansk Varmblod Norge inviterer til seminar i slutten av januar. 

Pressemelding

DV NORGE INVITERER TIL SEMINAR FOR OPPDRETTERE OG RYTTERE SØNDAG 26. JANUAR 2014 kl 10:00 PÅ QUALITY HOTELL OLAVSGAARD PÅ SKJETTEN.

Vet du som rytter at hestens eksteriør, gangarter og avstamming er meget avgjørende for hvordan din hest vil kunne fungere for deg som dressurhest ?
Vet du som oppdretter hvordan de ulike hingster nedarver sine egenskaper, hvilke kombinasjoner som «duger» innen sprang og dressur ? Vet du hvilken hingst som passer best sammen med din hoppe? DV Norge har invitert mangeårig medlem av avlsledelsen i Dansk Varmblod – Poul Graugaard, og uteksaminert berider, medlem av avlsledelsen i Dansk Varmblod, dommer ved unghestechampionatene og tidligere landslagstrener for norske senior ryttere i dressur – Bjarne Nielsen – som foredragsholdere til vårt seminar med følgende tema :

AVLSRÅDSGIVNING OG STERKE EUROPEISKE HINGSTELINJER – ved Poul Graugaard

Her vil det legges vekt på hvilke hingster/hingstelinjer som har satt sitt sterkeste preg på europeisk dressur og sprangsport. Hvilke egenskaper nedarver de ulike hingstene og hva kan vi forvente i kombinasjon med «min» hoppe ?

 Det vil være mulig å få konkret avlsrådsgivning på den enkeltes seminardeltakers hoppe ved fremsendelse av stamtavle forut for seminaret.

LINEÆR BEDØMMING FRA 2014 – ved Poul Graugaard

Dansk Varmblod innfører nytt bedømmelses system fra 2014. Hvordan er det nye systemet utformet, og hvilke fordeler gir det oppdretterne.

DRESSURHESTENS BEVEGELSESMØNSTER OG FUNKSJON – ved berider Bjarne Nielsen

Avlen og sporten henger nøye sammen. En funksjonsdyktig avl er forutsetningen for at sporten kan utøves. Vet du at et korrekt eksteriør og tre særdeles gode gangarter hos hesten er noen av forutsetningene for å lykkes på topplan i dressursporten ? Vet du hva som skal til fra hestens side for å få de høye karakterer? Vet du hvordan det «skal se ut» ?

Deltageravgiften er satt til kr. 700,- for medlemmer av DV Norge og kr. 850,- for ikke-medlemmer. Bindende påmelding ved innbetaling av seminaravgiften til konto 1503.11.30511 innen fredag 9. januar 2014, og på mail til hanne.hertzberg@expolight.no.(Påmeldinger uten innbetaling vil ikke bli registrert).

Avgiften inkluderer kaffe/te og softis/snacks i pausene. Lunsj er ikke inkludert, men ønsker man å delta ved restaurantens lunsjbord koster dette kr. 345,-. ( må fremgå av påmeldingen) Rimeligere lunsj kan kjøpes i kafeen på hotellet.

Fullstendig program vil bli sendt seminardeltagerne ved påmelding.