Datoene er spikret

Dette innlegget ble publisert 2. desember 2013 og innholdet kan være utdatert.
2013 var femte året på rad at Dansk Varmblod arrangerte hoppekåring i Norge - de siste årene i regi av Dansk Varmblod Norge.
2013 var femte året på rad at Dansk Varmblod arrangerte hoppekåring i Norge – de siste årene i regi av Dansk Varmblod Norge.


Dansk Varmblod Norge avholder føllutstilling, hoppekåring og egnethedstest 23. – 24. august 2014.

I forbindelse med Føllfestivalen avholder DVNorge føllbedømmelse for alle DV-registrerte føll. Det gis også mulighet for uttak til Eliteskue og Eliteføllauksjon i Danmark. Det avholdes også hoppekåring for sjette år på rad – også her mulighet for uttak til Eliteskue for DV-registrerte hopper. Hoppekåringen i Norge er åpen for alle oppdrettere som ønsker DV-kåring på sin hoppe – uavhenging om hoppen er førstegangsregistrert i et annet avlsforbund.

For første gang i 2014 arrangerer DVNorge også kvalitetsbedømmelse av 4-åringer. Dette arrangementet betegnes «Egnethetstest» og er åpent for alle 4-årshester som er registrert i Dansk Varmblod. Testen er utelukkende en bruksvurdering. Hesten blir bedømt i sprang og/eller dressur etter eiers ønske. Ingen eksteriørbedømmelse eller veterinærbedømmelse. Deltagelse på «Egnethetstest» i 2014 gir potensiell mulighet for uttak til Unghestchampionatet i Herning i 2015.

Om kapasiteten tillater det vil «Egnethetstesten» også være åpen for deltagelse av hester fra andre avlsforbund. Disse vil ikke kunne bli tatt ut til championatsfinale i Herning.

Mer informasjon på varmblod.dk og dvnorge.no.