Over den magiske grensen

Dette innlegget ble publisert 6. november 2013 og innholdet kan være utdatert.

BB Lord Dolcetto og Inger Bugge
Corino VDL og BB Lord Dolcetto har gjennomført 35-dagerstesten med stil.

Corino VDL ble nestbeste spranghest i 35-dagerstesten i Dansk Varmblod.
Corino VDL ble nestbeste spranghest i 35-dagerstesten i Dansk Varmblod.

I dag var det eksamen for de elleve hingstene som deltok i 35-dagerstesten til Dansk Varmblod. To hingster med norske forbindelser har deltatt, og begge to oppnådde gledelig nok et resultat over den magiske 800-poengsgrensen som gir en automatisk kvalifisering til fremstilling i Herning i mars.

BB Lord Dolcetto (e. Lordanos/Contendro I) er oppdrettet i Tyskland, og eies av Inger Bugge og Stig Bech som står bak Stall BB. Hingsten ble fremstilt i Herning i mars med suksess og ble også kåret i Norsk Varmblod i vår. På 35-dagerstesten ble det 814,5 poeng. – Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sa en glad Inger på telefon til Avlshest.no på vei hjem fra Danmark. Hun forteller videre at hingsten nå skal ha ferie før han forberedes til AEG og Herning. Og hingsten skal ikke selges. – Han har kommet for å bli! sier Inger om sitt fremtidige feltrittshåp.

Corino VDL
Corino VDL

Bråten Gård og Tobajo Sporthorses er også strålende fornøyd med sin hollandske hingst, som de har fått låne fra VDL i tre år. Corino VDL e. Corrado I/Quinar er fra før kåret i NRPS og Norsk Varmblod, og har med sine 839,5 poeng levert en svært sterk søknad om kåring i Dansk Varmblod. Turen går nå til Herning i mars. – Dette gir store muligheter for norske hoppeeiere til å bruke kvalitetshingster i Norge, forteller hingsteholder Nina Karstensen på Bråten Gård til Avlshest.no. – Dette er fantastisk moro! Man reiser ikke ned med hingster uten at man har veldig tro på dem, men det er jo gøy å få det bekreftet, særlig når det er veldig god kvalitet på alle hingstene.

Vinner i sprangdisiplinen ble Balou e. Balou du Rouet/Landcapitol som fikk 927,5 poeng med 10-tall i kapasitet. Blant dressurhingstene var det Vincent Maranello e. BH Zack/BH Future Cup som vant med 866 poeng.

BB Lord Dolcetto og eier, Inger Bugge.