Kåret hingst til Norge

Dette innlegget ble publisert 7. november 2013 og innholdet kan være utdatert.

heart-throb
Stall BB har gått til innkjøp av en ny avlshingst.

Bak Stall BB står Bugge & Bech, nærmere bestemt Inger C. Bugge og Stig Bech. De har nå gått til innkjøp av en kåret hingst, nemlig Heart-Throb BS (e. Heartbeat/Barnaul xx). Den 6-årige hingsten ble fløyhingst i Dansk Varmblod 2010 med 9 i helhet, og bestod materialprøven med 802 poeng. I 2011 fikk hingsten endelig kåring i Dansk Varmblod og ble tildelt oppdrettermedalje i bronse. Hingsten er for øvrig halvbror til den kårede hingsten Coulthard (e. Colman).

– Hingsten skal fremstilles til kåring i Norsk Varmblod, forteller Inger C. Bugge og bekrefter at hingsten er et nytt feltrittsemne.

Heart-Throb BS er avlet av samme mann som avlet Heart-Ache BS (e. Heartbeat/Candillo) – nemlig Søren Bøgestad – og hingstene ble født samme natt. Heart-Ache BS var stasjonert i Norge i to år og var den spranghingsten som bedekket flest hopper i Norge i begge sesongene.