Albaran xx hedret i Vechta

Dette innlegget ble publisert 25. november 2013 og innholdet kan være utdatert.
Albaran xx (e. Sure Blade xx/Königsstuhl xx)
Albaran xx (e. Sure Blade xx/Königsstuhl xx)


Fullblodshingsten ble hedret under hingsteparaden under Oldenburg-kåringen i Tyskland.

Fullblodshingsten Albaran xx var tidligere eid av norske Belmount Stud, og er kåret i en rekke forbund. Den tyskfødte hingsten har litt av en merittiliste å se tilbake på. Han gikk aktivt i løp fram til han var 12 år, og har løpt inn over 4,8 millioner kroner. Den lange løpskarrièren indikerer at hingsten har svært god helse og holdbarhet, noe han også fikk karakteren 10 for. Fremmedrytteren, Johnny Hansen fra Danmark, gav også hingsten 9 i ridbarhet og kapasitet under Norsk Varmblods kåring i 2006.

Hingsten er også kåret i Dansk Varmblod, Holstein, KWPN, Westfalen, Hannover, Trakehner og Oldenburg. Den 20 år unge hingsten, som tyskerne så pent sier det, holder seg usedvanlig godt og viste seg godt frem.

Under bruksprøven i KWPN fikk hingsten 8 for galopp, innstilling og balanse, samt 8,5 i ridbarhet og vilje. Kåringsleder, Arie Hamoen, uttalte at han håpet avlere ville bruke denne hingsten fordi han trodde den kunne tilføre blod, uten å gå på kompromiss med sprangegenskapene.

 

I februar fikk hingsten også uttatt en sønn under kåringen i KWPN. Bruksprøven som foregår på høsten er nylig avsluttet, og Famous (e. Albaran xx/Karandasj) bestod med 75,5 poeng og er nå kåret i det hollandske forbundet. Famous eies av fam. Greve, som også eier Albaran xx.