Årets hoppe 2013

Dette innlegget ble publisert 7. oktober 2013 og innholdet kan være utdatert.
Ekras Chilli Vanilli e. Contendro I/Laurin.
Ekras Chilli Vanilli e. Contendro I/Laurin.


Ekras Chilli Vanilli ble «Årets hoppe 2013» under Eliteskuet i Norsk Varmblod.

Ekras Chilli Vanilli e. Contendro I u. Ekras Luna Mezzo ue. Laurin ble beste dressur- og spranghest ved 4-årstesten på Lykseth Gård ved Hamar i helgen.  Hoppen er oppdrettet og eies av Ekra Gård ved Per Martens og Turid Hammer.

Ekras Chilli Vanilli fikk 8,5 for type og hode/hals/kropp, 8 i bein, 9 i skritt, 8,5 i trav og galopp og 8,5 i helhet. – En harmonisk hoppe av meget god type. Smidig overlinje og meget gode bevegelser, står det i dommerprotokollen.

Videre fikk hoppen en gangartsindeks på 7,9 og en sprangindeks på 8,4 basert på  8,5 i teknikk, taksasjonsevne, galopp og ridbarhet/temperament og 8 i kapasitet.

– En meget god hoppe. Den er meget harmonisk bygget. Den har et pent hode, velformet, velmusklet hals, god skulder og manke og et langt og muskelsatt kryss. Den har gode bein. Det som gjør at vi falt for denne hoppen er at den er så myk når den beveger seg. Den er så myk og elastisk. Den har mye sprangblod i seg, men den gjorde en utmerket prøve både i sprang og dressur. Den er for dagen en anelse matt, noe sliten, men det er en utrolig deilig hoppe og den er som en katt når den beveger seg under rytter eller over hinder, avsluttet dommer Cecilie Kilde på vegne av Norsk Varmblod.

Ekras Chilli Vanilli
Ekras Chilli Vanilli