Årets føll 2013

Dette innlegget ble publisert 7. oktober 2013 og innholdet kan være utdatert.
Eclipse du Soleil (e. Cosmeo/Cornetto) ble «Årets sprangføll» 2013.
Eclipse du Soleil (e. Cosmeo/Cornetto) ble «Årets sprangføll» 2013.


Hingsteføllene Gordon Picez og Eclipse du Soleil gikk til topps under Eliteskuet i Norsk Varmblod på Lykseth Gård.

I alt ni føll hadde tatt turen til Norsk Varmblods Eliteskue, som i år fant sted på Lykseth Gård, like ved Hamar. 32 føll hadde kvalifisert seg iløpet av utstillingssesongen. I tillegg kvalifiserte ett seg føll på utstillingen rett i forkant av Eliteskuet. Dommere var Cecilie Kilde og Magne Lilleeng.

Gordon Picez e. Tobajo Picez u. Natalie XI ue. Concerto II
Gordon Picez e. Tobajo Picez u. Natalie XI ue. Concerto II

Fire føll av dressurbetont avstamning kjempet om tittelen «Årets gangartsføll 2013». Vinneren ble  hingsteføllet Gordon Picez e. Tobajo Picez u. Natalie XI ue. Concerto II, som er oppdrettet og eies av Els-Marie Verstegen.

Gordon Picez
Gordon Picez

Gordon Picez kvalifiserte seg til Eliteskuet på Løvsveen Gård den 18. august, hvor han fikk 9 i type, hode/hals/kropp, 8 i bein, 7 i skritt og 9 i trav, galopp og helhet. – Et uttrykksfullt føll av meget god type. Meget god kroppsbygning. Særdeles gode bevegelser, var dommernes kommentar om føllet, som hovedsakelig er av sprangavstamning.

På Eliteskuet var dommerne fulle av lovord.

– Et oppsynt føll av meget god type. Den er noe kort i nakken, ellers har den meget god muskulatur og et meget god fundament. Den har mer sprangavstamming enn dressur, men pappaen bruker å avle mye gang, og det har dette føllet til fulle fått. Vi ble kjempeimponert over måten dette føllet beveger seg på. Dette føllet har dagen i dag, med stor d! fortalte Cecilie Kilde.

Eclipse du Soleil e. Cosmoe u. Capricia du Soleil ue. Cornetto
Eclipse du Soleil e. Cosmoe u. Capricia du Soleil ue. Cornetto
Eclipse du Soleil
Eclipse du Soleil

Eclipse du Soleil e. Cosmeo u. Capricia du Soleil ue. Cornetto gikk til topps blant de fem sprangføllene. Cosmeo-sønnen er oppdrettet og eies av Trine Bjørnsen og ble vist på utstilling på Epona i Kristiansand i midten av september. Føllet fikk 8 for type og hode/hals/kropp, 7,5 på bein, 7 i skritt, 7,5 i trav, 8,5 i galopp og 8 i helhet.

– Passe stort hingsteføll av god type, pent hode, middels lang hals, god skulder, lang manke, god overlinje, velformet kryss, gode lår. Knapt taktfast skritt, taktfast trav med god skulderfrihet og veivinnende galopp med god bakbeinsaksjon, var dommen hingsteføllet fikk ved kvalifiseringen.

– Det er ikke så stort, det er sent født, men det er av meget god type. Et hingsteføll med godt uttrykk. Godt fundament. Den har en meget god galopp som vi har vektlagt mye i dag, fortalte Cecilie Kilde på vegne av dommerne.

.