«Outstanding» galopp

Dette innlegget ble publisert 2. september 2013 og innholdet kan være utdatert.
Tobajo Anakin e. Azteca VDL/Aurelio.
Tobajo Anakin e. Azteca VDL/Aurelio.


Blant sprangføllene på Føllfestivalen var det hingsteføllet fra Tobajo Sporthorses som utmerket seg. 

Om vinnerføllet e. Azteca VDL/Aurelio sa dommerne at det er et meget elegant og uttrykksfullt og harmonisk føll med store rammer og et deilig kjønnspreg. –  Han får et 9-tall på type. Han har en fremragende galopp som han også får 9 for, uttalte dommer Poul Graugaard på vegne seg selv og dommerkollega Ole From Christensen. 

– Det er et fantastisk lekkert føll av helt riktig type. Deilig høystilt, deilig edelt. Vender riktig i sine partier. Et føll som har en «outstanding» god galopp, sa Graugaard da vinneren ble annonsert.

Karakterene: 9 – 8 – 7 -7 -7 – 9  -9

SJ Corona e. Tailormade Diarado's Boy/Jimtown.
SJ Corona e. Tailormade Diarado’s Boy/Jimtown.
Hanne Benrud og Knut Erik Halvorsen.
Hanne Benrud og Knut Erik Halvorsen.

NUMMER TO
Kat. nr. 9. SJ Corona e. Tailormade Diarado’s Boy/Jimtown. Oppdrettet av Stall Johnsten ved Knut Erik Halvorsen og Hanne Benrud.
– Det er et velutviklet, elegant føll. Høystilt. Det er store partier i føllet, og et deilig muskelsatt kryss. Helt fantastisk flotte bein på føllet, velbygget og meget tørre. Særdels velgalopperende med god balanse.

Karakterene: 8 – 8 – 8 – 7 -7 – 8 – 8

Gjeteruds Flying Cape e. Favorit Ask/Casir Ask.
Gjeteruds Flying Cape e. Favorit Ask/Casir Ask.

NUMMER TRE
Kat.nr. 11: Gjeteruds Flying Cape e. Favorit Ask/Casir Ask. Oppdrettet og eies av Gjeterud Gård.
– Det er et meget harmonisk føll. Det er store partier i føllet, og det vender riktig på ahm. Utrolig velbygget. Velformet hals, godt skulderparti. Fin overlinje. Langt muskuløst kryss. Man kan ønske seg et litt smukkere uttrykk, men ellers er det ikke å kritisere føllet for. Føllet galopperer deilig, i god balanse med god aksjon bakfra.

Karakterene: 8 – 8 – 7 – 7 – 7 – 8 – 8