Historisk finale

Dette innlegget ble publisert 23. august 2013 og innholdet kan være utdatert.
Charlotte Dujardin og Valegro (negro/Gerschwin) tok gull i GPS.
Charlotte Dujardin og Valegro (negro/Gerschwin) tok gull i GPS.


Medaljene gikk til tre damer – som alle gjorde feil i programmet sitt i dag. Norske Cathrine Rasmussen leverte nok et flott ritt i EM.

Ikke uventet ble det en thriller om medaljene i Grand Prix Special i dag, men det var likevel flere overraskelser som man på ingen måte kunne ha forestilt seg på forhånd. Det hele begynte da Helen Langehanenberg og Damon Hill (Donnerhall/Rubinstein I) plutselig brøt ut i en travøkning på diagonalen i stedet for langsiden. En tydelig oppgitt Helen fortsatte programmet og fullførte på mesterlig vis. Den tyske ekvipasjen fikk et resultat på 84,33%.

Sølv til Helen Langehanenberg og Damon Hill (Donnerhall/Rubinstein I).
Sølv til Helen Langehanenberg og Damon Hill (Donnerhall/Rubinstein I).

Deretter var det klart for gårsdagens vinner – som også satte ny verdensrekord –  nemlig Charlotte Dujardin og Valegro (Negro/Gerschwin). Ekvipasjen lå svært tett med Helen og Damon Hill og man kunne høre de berømte knappenålene falle i MCH Arena. Midtveis i programmet rir imidlertid også briten feil, og publikum kan knapt tro hva de ser. Og sjokket blir større når også Adelinde Cornelissen og Jerich’s Parzival (e. Jazz/Ulft) gjør nøyaktig samme feil som Charlotte og Valegro. Til tross for feilridningene red alle tre seg inn til medalje.

Bronse til Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival (Jazz/Ulft).
Bronse til Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival (Jazz/Ulft).

Gullet gikk til Dujardin og Valegro (85,699%), sølvet til Langehanenberg og Damon Hill (84,33%) og bronsen til Cornelissen og Jerich Parzival (81,548%). Adelinde Cornelissen var sterkt preget av konkurransen, og gråt etter konkurransen og på pressekonferansen. Hesten gjennomgikk en hjerteoperasjon i juni, og hun fortalte at denne medaljen er den som betyr mest for henne.

Norske Cathrine Rasmussen og Fernandez (e. Florestan/Weinburg) gjennomførte et stabilt og godt program med noen småfeil som ga henne en total på 69,256%. Det førte henne til en 26. plass av de tretti startende. – Jeg er veldig fornøyd i dag. Det føltes lett å være der inne. Han var oppmerksom, lett og selvgående. Det er stort å være med i EM, og ekstra gøy at det går i Herning, forteller Rasmussen til hestesport.no.

Cathrine Rasmussen og Fernandez (Florestan/Weinburg).
Cathrine Rasmussen og Fernandez (Florestan/Weinburg).