Spranghester for framtiden

En ny talentsatsning i Sverige skal bidra til at rytteren får tak i rett hest i rett tid, alt i et system som skal forme fremtidens mesterskapshester.

Gjennom et riksdekkende nettverk av trenere og eliteryttere vil forbundskaptein Sylve Söderstrand og Svenska Ridsportförbundets sprangkomité med Knut-Axel Nordenbelt som en av initiativtakerne øke mulighetene for å få tak i de rette hestene og de riktige rytterne i rett tid. – En slags «matchmaking» som sikter mot fremtidens mesterskap, er det overordnede målet.

Det første møtet fant sted under Falsterbo.  – Vi inviterer alle ryttere og hesteeiere med unghester fra tre år og oppover til et informasjonstreff hvor vi forteller om satsningen og hva vi søker, forteller Söderstrand.

– Vi skal fungere som en sentral, sier Ulrika Hedin som også er en av drivkreftene i satsningen. En del av satsningen er å undersøke mulighetene for landslagsryttere på alle nivåer til å ta imot og matche flere framtidshester. Satsningen jobber imidlertid også på bred front.

– Få vi vite om en bra hest i mellom-Sverige skal vi umiddelbart kunne sende noen av våre kontaktpersoner dit for å se om den oppfyller våre krav og se til at rytteren får ta del i vårt utdanningsopplegg og får oppfølging.

Neste samling er planlagt i forbindelse med Svenskt Avel og Sportchampionat med Breeders Trophy på Flyinge i oktober, hvor gruppen i samarbeid med ASVH planlegger å ha en lengre utviklingsdag.

– Tanken er å invitere alle unghestryttere og -eiere for å bidra med informasjon og rådgivning. – Håpet er også å ha dyktige testryttere på plass, forklarer Hedin.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar