31 gikk videre

Med norske øyne var det ekstra gøy å se en hingst etter Albaran xx, som også gikk videre til tredje runde.
Med norske øyne var det ekstra gøy å se en hingst etter Albaran xx, som også gikk videre til tredje runde.

Under kåringens første dag valgte KWPNs kåringskomité for spranghester å sende videre en knapp halvpart av hingstene.

Kåringens første dag er i sin helhet viet til de unge hingstenes løshopping. Av 64 hingster som ble presentert, fikk 31 videre adgang til lørdagens tredje visning, hvor det vil være nok en utvelgelse. – Vi likte å dømme, og vi så noen fine spranghingster i dag. Det var ingen gruppe som stod ut, men det var bemerkelsesverdig at alle tre Quality Time-sønnene gjorde et godt inntrykk, forklarte juryens formann, Daan Nanning, som evaluerte hingstene sammen med Hester Klompmaker og Cor Loeffen.

Fred (e. Unaniem/Glorieux) er sannsynligvis en historisk hingst, ble det fortalt i dag. Han er nemlig tatt ut både som dressur- og spranghest, og i dag gikk han videre til tredje visning på lørdag – som spranghest.

Med norske øyne var det riktig moro å se en Albaran xx-sønn – og ekstra gøy var det at hingsten viste seg frem på en flott måte, og kom videre til tredje runde. Fullblodshingsten Albaran xx var tidligere eid av norske Belmount Stud, og er kåret i en rekke forbund. Den tyskfødte hingsten har litt av en merittiliste å se tilbake på. Han gikk aktivt i løp fram til han var 12 år, og har løpt inn over 4,8 millioner kroner. Den lange løpskarrièren indikerer at hingsten har svært god helse og holdbarhet, noe han også fikk karakteren 10 for. Fremmedrytteren, Johnny Hansen fra Danmark, gav også hingsten 9 i ridbarhet og kapasitet under Norsk Varmblods kåring i 2006.

Fulltime Fortuna (e. Ultimo/Kreator xx) imponerte i dag.
Fulltime Fortuna (e. Ultimo/Kreator xx) imponerte i dag.

Flere hingster gjorde et godt inntrykk i dag, blant annet 262 Fulltime Fortuna (e. Ultimo/Kreator xx) som hoppet med god teknikk og gjennom kroppen. Han hadde en deilig galopp, og sprang lekende lett. Fabries (e. O’Brien/Amethist) har en velbalansert galopp, og briljerte med forhindringene med sine gode reflekser og kapasitet. Casall-sønnen 100 Chatham (ue. Contender/Sandro/Cor de la Bryere) ble ikke kåret i Holstein i 2012, men i dag viste han hollenderne riktig gode sprang. Hingsten er utseendemessig svært lik sin far, og hoppet med stor smidighet, forsiktighet og overblikk.

Nr. 226 Finalist Fortuna (e. Quality Time/Orion Fortuna) er en attraktiv hingst som hoppet overbevisende inntil han feilbedømte  en avstand og landet oppi okseren. Etter det ble hingsten veldig spent og stod imot, men tross sine nerver hoppet han med god teknikk og stor kapasitet og dommerne tok ham med til lørdag. Kat. nr. 183 Fabris (e. Mr. Blue/Contender) ble godt mottatt av publikum. Hingsten er svært kraftfull, og meget forsiktig. Til tross for litt anspenthet hoppet han overbevisende.

Cor Loeffen forklarte at de vektla både prestasjonene i den første utvelgelsen og i dag, og at de var veldig fornøyd med det de fikk se i dag.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar