Norsk dominans

JJ Filippa ble nummer to under Føllfestivalen – men under Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg gikk hun helt til topps.


JJ Horses opplevde nok et høydepunkt da de for andre år på rad fikk utnevnt beste dressurbetonte hoppeføll i Dansk Varmblod.

De norske oppdretterne klarte mesterstykket i fjor med JJ Fuji (e. Fürstenball/Deemster) og i år ble det en reprise på fjoråret – og det med nok et hoppeføll etter Fürstenball, nemlig JJ Filippa.

En lang reise var ingen hindring for Fürstenball-datteren som har Davignon på morssiden. Hun ble av dommerne belønnet med flere 9-tall for gangarter, type og helhet. Også blant de dressurbetonte hingsteføllene var det et norskeid føll som gikk av med seieren, nemlig Tailormade Attraction (e. Tailormade Attention/San Remo).

Hingsteføll til Hestengen
Under auksjonen ble det nestdyreste føllet kjøpt av den norske dressurrytteren Trude Hestengen. Hun sikret seg Møllegårdens Al Capone e. Astrix/Zardin Firfod for 135 o00 DK. Føllet er  oppdrettet av Lone Christiansen.

Et hingsteføll etter Jazz/Stedinger ble auksjonens dyreste. For 160 000 kroner ble Atterupgaards Jazzper solgt til Kirk, Krabbe og Skjærbæk. Moren er sølvmedaljehoppen Atterupsgaards Minelli, som er helsøster til gullmedaljehoppen Atterupgaards Minaia og den kårede hingsten Atterupgaards Sastre.

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar