35-dagerstesten overstått

Swix her under testrytter Nikolaj Kowalski på Brunstad i år.Flere norskeide hingster har gjennomført sin 35-dagerstest i Dansk Varmblod.

Swix, Thorsøs Ludwig og flere av Tailormade-hingstene har tilbrakt en drøy måned på Vilhelmsborg og fikk sin bedømmelse onsdag i forrige uke.

Både dommerne og testrytter gir sine karakterer i tillegg til at treningslederen gir karakterer for temperament, ridbarhet og kapasitet.

Norskoppdrettede Swix endte på en sjetteplass av de seks 3-år gamle dressurbetonte hingstene med en totalsum på 786. Hingsten etter Sandro Hit/Depardieu/Manstein er oppdrettet av Kristin G. Andresen. Han fikk karakterene 8 og 7,5 for skritt, 7 og 7,5 for trav og 7,5 og 8 for galopp av testrytter og dommerne. For kapasitet fikk han 7,5, og for ridbarhet 8 av både dommerne, testrytter og treningsleder.

Tailormade Lacoste endte som nummer tre med en total på 825 poeng. Han fikk i alt for sine gangarter 8,25 etter å ha fått 7,5 og 8 for skritt, 7,5 og 8 for trav og 8 og 8,5 for galopp. Hingsten er etter Lord Loxley/Ferragamo og eies av Tailormade Horses Aps.

Beste resultat av de tre år gamle dressurbetonte hingstene oppnådde årets fløyhingst fra Herning L’Espoir. Han fikk kun 9- og 10-tall og endte på 944 poeng totalt.

Thorsøs Ludwig under Norsk Varmblods hingstekåring i januar i år. Thorsøs Ludwig
Thorsøs Ludwig stilte i klassen for 3-år gamle foredlerhingster. Hingsten etter Lauries Crusador xx/Mon Ami er oppdrettet av Lise og Gustav Thorsø Mohr og registrert i Dansk Varmblod. Av de tre hingstene som stilte i denne klassen ble han nummer tre med en totalsum for gangarter på 685 poeng.

For skritt fikk han 7 og 6, for trav 6,5 og 6 og for galopp 7 og 7 av henholdsvis testrytter og dommere. For kapasitet fikk han 7, 6 og 6,5, mens treningsleder og dommere ga 7 for ridbarhet og testrytter 7,5. Treningsleder ga 8 for temperament.

Spranghingstene
Her hadde Tailormade Aps med 3 hingster og det var Tailormade Count on Me som gjorde det best. Han oppnådde totalt 851 poeng og fikk blant annet tre ganger 8,5 og 9,5 for teknikk og tre ganger 8,5 og to 9-tall for kapasitet. Tailormade Count on Me er etter Cornet Obolensky/Le Vainqueur og ble i likhet med Tailormade Stardust kjøpt inn på Hannoveranerkåringen i fjor.

Tailormade Stardust etter Stakkato/Goodman fikk totalt 821 og en femteplass. Tailormade Confidence som stod på hingstestasjon hos JJ Horses denne sesongen endte på en 802,5 poeng. Hingsten er etter Cordalme/Grannus.

Beste 3 år gamle spranghingst ble Bonaparte Z som oppnådde 861,5 poeng. Hingsten etter Balou du Rouet/Lux Z fikk blant annet 9,5 for kapasitet av testrytter og tre 9-tall for kapasitet.

Sprangdommerne var Mads Frederiksen og Torben Frandsen, mens Kurt Christensen og Ulrik Sørensen stod for bedømningen av gangartshestene. Testryttere var Lars Trier Kjøller og Lotte Straarup. Karakterene gitt av de forskjellige blir vektet før totalsummen blir regnet ut. Hvor mye de forskjellige karakterene teller finner du på resultatlistene.

Tailormade Confidence under løshoppingen i Herning.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar