Velfortjent gull til Holland

Dette innlegget ble publisert 27. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Edward Gal og Moorlands Totilas bekreftet i går at Holland for øyeblikket er suverene på dressurbanen.

Etter dag en lå de solid i ledelsen og det hollandske laget endte tilslutt på en totalsum av 238,595 etter at Gal leverte et historisk ritt onsdag ettermiddag på den 9 år gamle hingsten. Dommerne tok frem 10-tallet jevnt og trutt gjennom nesten hele programmet som tilslutt fikk stående applaus av publikum.

Gal var på forhånd av mesterskapet tippet som absolutt favoritt og levde opp til favorittstempelet med å oppnå 84,085 prosent.

Moorlands Totilas er en KWPN-hingst etter Gribaldi/ Glendale. Gal har hatt han i to år og tror bestemt han vil ha enda mer å by på når han får litt mer rutine.

– Jeg kjenner han ikke så godt i denne settingen enda, fortalte Gal etter rittet og forklarte at atmosfæren også var grunnen til at det ble litt mye for Totilas under veterinærsjekken mandag. Hingsten ble da holdt tilbake og måtte mønstres hele tre ganger før veterinærene godkjente han.

Men i ringen torsdag ble energien stort sett brukt til å imponere dommere og publikum.

Anky van Grunsven og Salinero var ikke helt på topp. 15 år gamle Salinero har ikke vært like konsistent denne sesongen og de startet sitt program med et holdt som ikke varte i mer enn brøkdelen av et sekund.

Allikevel oppnådde de 73,872 prosent, hvilket var sjette best. Salinero er en hannoveranervallak etter Salieri/Lungau. De andre to hollandske lagmedlemmene, Imke Schellekens-Bartells med Hunter Douglas Sunrise og Adelinde Cornelissen og Parzival, red begge tirsdag formiddag og plasserte da Holland solid i ledelsen.

Beste brite
Laura Bechtolseimer og Mistral Højris leverte sitt livs ritt torsdag, men enda har dansk varmblodsvallaken mer å gå på.Hjemmelaget tok en historisk sølvmedalje etter at Laura Bechtolsheimer og Mistral Højris fikk den høyeste poengsummen noen gang oppnådd av en britisk dressurrytter i en internasjonal konkurranse.

– Jeg har ikke ord, sa Bechtolsteimer om det historiske rittet. Mistral Højris er en 14 år gammel dansk varmblodsvallak etter Michellino/Ibsen.

Ekvipasjen var med på det engelske OL laget i fjor etter en god sesong, men innfridde ikke helt under mesterskapet. Nå ett år senere fremstod de mye mer etablert og det ble gjenspeilet i karakterene. Selv med feil i enerbyttene holdt det til 76,638 prosent.

Emma Hindle var sistemann ut for det engelske laget og red et overbevisende program som ble belønnet med 72,936 prosent. Det var en meget rørt Hindle som forlot arenaen når hun skjønte at hun hadde sikret sølvmedaljen.

Det var en tydelig rørt Emma Hindle som forlot banen etter å ha sikret sølvmedaljen for Storbritannia. Bronse til Tyskland
Tyskerne stilte ikke med det sterkeste laget i år og dermed var konkurransen mer åpen en noen gang om sølv og bronsemedaljen. Både Danmark og Sverige var med i medaljekampen etter dag en, men klarte tilslutt ikke helt å hamle opp med det tyske laget.

– Vi har blitt kalt taperlaget og mange trodde at vi ikke kom til å klare å ta medalje, fortalte Monica Theodorescu på pressemøtet.

Derfor var nok bronsevinnerne ekstra fornøyde med innsatsen og det gode resultatet. Det tyske laget bestod av Monica Theororescu og Whisper, en 11 år gammel vallak etter Welt Hit I/Weltstar, Ellen Schulten-Baumer og Donata S, en hannoveranerhoppe etter Donnerhall/Pik Bube I, Susanne Lebek og Potomac, en hannoveranerhingst etter Prince Orac xx/Wenzel og Matthias Alexander Rath og Sterntaler Unicef som er en 14 år gammel oldenburgvallak etter Sion/Mannstein.

Beste mesterskap noen gang
Dommer Eric Lette sa på vegne av dommerpanelet at i hans mening var dette det aller beste mesterskapet noen sinne.

– Standarden har aldri vært så god. Det er særlig spesielt at det er så mange gode hester fra så mange forskjellige land. Det lover godt for sporten vår, sa han.

Matthias Alexander Rath og Sterntaler Unicef oppnådde det sterkeste resultatet for Tyskland, 75,617 prosent. Lagresultater:

Holland                238,595
Storbritannia    221,659
Tyskland             219,234
Sverige                214,552
Danmark             213,107
Østerrike             209,106
Spania                   204,128
Belgia                    191,915
Portugal              191,660
Italia                     191,617

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*