Hopper og unghester

Dette innlegget ble publisert 14. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Region 2 arrangerte hoppe-, unghest- og føllutstilling 14. august på Nordre Hauger Gård.
Arabelle (e. Alfas Arnt/Bayron).

Den dressurbetonte 2-årshoppen Arabelle ble tatt ut til Eliteskuet fra region 2.


2-årshopper

Den røde hoppen Arabelle e. Alfas Arnt/Bayron er oppdrettet og eies av Cecilie Granerud. Hun ble betegnet av dommerne som en harmonisk og velutviklet hoppe av god type. I skrittet ønsket dommerne seg mer overtramp, og i trav etterlyste de mer bæring, men galoppen ble betegnet som særdeles god. For type, kropp og ben fikk hoppen 8, mens den fikk 7,5 i skritt, 7 i trav, 8,5, i galopp og 8 i helhet. Hun er dermed tatt ut til Eliteskuet på Stall-K den første helgen i september.

Manjana e. Paridor/Arkedin.


Hopper

To eldre hopper møttes også til bedømmelse. Den femten år gamle Manjana e. Paridor/Arkedin som er oppdrettet av Cecilie Kilde og eies av Hege Jønni ble beste hoppe med en helhet på 7. Det ble gitt 7 i type og kropp, 7,5 i ben, 7 i skritt, trav og galopp. Hun ble betegnet som en velreist hoppe som står flott på sine ben, men er knapt moderne i typen. På grunn av sin bruksprøve som er bedømt til 8,5 mottok hoppen en 2. premie.

Patricia Vestervang (e. Spliatu/Øxenholms General Pio) er oppdrettet av Cecilie Hartviksen, som også eier hoppen. Den ble stilt ut av Marianne Halvorsen. Den seksten år gamle DV-hoppen fikk 8 i type, 7,5 i kropp, 7 i ben, 7,5 i skritt, 7 i trav og 6,5 i galopp. Helhetskarakteren var 7. Dommerne karakteriserte henne som en ganske moderne type med et pent hode, en velansatt hals og et veivinnende skritt. Det ga en 3. premie.

2-årshingster
To 2-årshingster viste seg også for dommerne Cecilia Walin og Jens Søgaard på Nordre Hauger Gård i Lørenskog. Hingsten NZ Rio Zavolich (e. BH Romanov/Splitau) oppdrettet og eid av Cathrine Grøner fikk karakteren 7 i alle ledd og ble beskrevet som en ganske god 2-årshingst, men ble ikke anbefalt videre som hingsteemne. Painted Perfection (e. Painted Black/Walt Disney) er oppdrettet i Danmark, og eies av Nina Pugerud. Dommerne betegnet den som en hingst av ganske god type, men savnet smidighet i gangartene og ville heller ikke anbefale denne som et videre hingsteemne. Hinsten fikk 8 i type, 7,5 i kropp, 7 i ben, 7,5 i skritt, 7 i trav, 7 i galopp og 7 i helhet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*