Clapton markerte seg i Herning

Dette innlegget ble publisert 15. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.
Toftehøjs Credeau (e. Crelido/Diamant) ble overlegen vinner av sprangchampionatet for unghester.

Torsdag og fredag ble spranghingstene ridd av egenrytter, mens de ble ridd av testrytter lørdag og søndag.

Under torsdagens egenryttertest var Toftehøjs Credeau (e. Crelido/Diamant) i en klasse for seg. Vallaken oppnådde fire 9-tall og lå hele seksti poeng nummer to Grandy Ask. Clapton (Clinton/Triumph) som er kåret i Norsk Varmblod ble nummer tre med 8 i teknikk , 8 i galopp, 8 i kapasitet og 7,5 i ridbarhet. Clapton er oppdrettet og eies av Geir Madsgård.

Under fredagens andre runde for spranghestene var Toftehøjs Credeau igjen i særklasse med 9 – 9 – 9,5 og 9. Clapton fikk da sifferne 7,5 – 8 – 8 – 7.

Testrytter med toppkarakterer
Lørdag og søndag testet Johnny Hansen unghestene. De høyeste poengene på den første dagen ga han til Clapton, som fikk 10 i kapasitet og 9 i ridbarhet. Hingsten hadde utrolig mye energi, hoppet supergodt og var deilig velridd, var Hansens kommentar etter rittet.

Toftehøjs Credeau fikk her 9,5 i kapasitet og 9 i ridbarhet. It’s all about love, Kito V, Cannabiz og Black’s Calini fikk alle 9 i kapasitet. Under søndagens testritt fikk hoppen Hermione Ask (e. Casir Ask/Lambrusco Ask) to 10-tall for både kapasitet og ridbarhet.

Seieren i unghestchampionatet ble overlegen. Toftehøjs Credeau, som er oppdrettet av Berit av Jensen og eies av Betina Tetzlaff fikk hele 915 poeng. Vallaken ble ridd av Camilla Moss Enemark og ble betegnet som en virkelig lovende unghest med et kjempepotensial. Han ble lørdag solgt på auksjonen til DKK 200 000,- og ble dermed dyreste ridehest.

Nummer to ble Hermione Ask med 870 poeng, mens Clapton – ridd av Søren Hedegaard –  ble nummer tre med 848 point. Testrytter Johnny Hansen vurderte imidlertid Clapton som den mest veltilpassede unghesten fra championatet, og betegnet han som en fantastisk hest, meget ridbar og deilig upåvirket av alt som skjer rundt den. Den vil fremover og har det gøy under arbeidet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*