– Tiden ble for knapp

Dette innlegget ble publisert 15. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Det blir ingen avlsesong for Stall-K’s Sim Sala Bim i Norge i 2010.

Den 3-årige Samarant-sønnen ble kåret i Oldenburgforbundet i høst, før han så ble solgt til danske Klaus Munkedal på den påfølgende auksjonen. Senere ble det klart at Stall-K også hadde gått inn på eiersiden. Hingsten var meldt til Norsk Varmblods hingstekåring under AEG på Brunstad i februar, men måtte melde forfall.

– Sim Sala Bim hadde bronkitt, forteller Cathrine F. Andersen fra Stall-K. – Han var syk da han kom fra Danmark i januar, og har brukt tid på å bli frisk. Vi håpet jo vi skulle rekke kåringen, men tiden ble for knapp.

Hingsten er nesten helt frisk nå, men det har av naturlige årsaker ikke vært noen mulighet til å trene ham, og derfor har toget gått. – Det er ingen mulighet for interim-/sykekåring i Norsk Varmblod for hingster uten godkjent bruksprøve, og dermed blir det ingen avlssesong for Sim Sala Bim i Norge i 2010, sier Andersen.

Stall-K’s Sim Sala Bim reiste forrige uke tilbake til Klaus Munkedal i Danmark, men planen er å fremstille hingsten for kåring i Norsk Varmblod i 2011.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*