Populære vinnere

Dette innlegget ble publisert 28. november 2012 og innholdet kan være utdatert.
Fløyhingst 2012 – e. Laureus/Lord Sinclair I.


Cirka halvparten av de viste hingstene i Münster gikk gjennom nåløyet.

Mandag ble hingstene vist på hard bunn og løs i ridehallen. Tirsdag var det klar for løshopping på anlegget i Münster. Også dressurhingstene hopper som en del av kåringen, men de hopper kun fire ganger.

35 hingster oppnådde kåring tirsdag, og onsdag fikk oppdrettere og eiere vite om hingsten også var premiert. Rett etter alle resultatene er offentliggjort blir så mange av hingstene auksjonert bort. To av de dressurbetonte hingstene falt virkelig i smak hos publikum, og det var også disse to som ble høyest ranket av dommerne. Hingsten etter Laureus/Lord Sinclair I var en kraftfull hest med mye energi og motor bakfra. På auksjonen ble hingsten solgt for hele 240 000 euro. Reservefløyen var den siste hingsten som ble vist av de dressurbetonte, nemlig en KWPN-hingst etter Vivaldi/Olivi.  Denne hingsten beveget seg spesielt godt, men var av en mer moderne type.

To KWPN-hingster ble satt som nummer to og tre – dette er reservefløyen etter Vivaldi/Olivi.

Også en annen KWPN-hingst ble satt på tredjeplass, nemlig en billedskjønn sønn av Ampère med Gribaldi  og Jazz på morssiden. I alt fire Ampère-hingster ble kåret. Av premiehingstene var det Ampère-sønnen med Carabas som morfar som ble dyrest med 170 000 euro.

Som en kuriositet kan det nevnes at så godt som alle dressurhingstene hoppet svært godt. De var både godt forberedte for oppgaven og viste seg som myke, elastiske og jevnt over med mer enn tilfredsstillende teknikk.

Kat. nr. 63 e. Coupe de Cour/Cornet Obolensky ble beste spranghingst.

To spranghingster skilte seg ut fra de resterende atten kandidatene. Kat. nr. 63 e. Coupe de Coeur/Cornet Obolensky tok publikum med storm. I motsetning til mange av de andre, opptrådte denne hingsten med stor ro og et godt overblikk. Han hoppet med en vanvittig kapasitet og svært god teknikk både foran og bak i tillegg til å ha en smidig overlinje. Enda mer jubel ble det for kat. nr. 69 e. Numero Uno/Polydor – en litt liten og kompakt hingst som hoppet fantastisk over alle forhindringene. Da dommerne meddelte at hingsten ikke ble kåret var det mye buing i salen og kommentarer fra tribunen som f.eks. «Dass kann nicht sein!».

Ikke uventet var det kat. nr. 63 som ble kåringens beste spranghest, og på den påfølgende auksjonen ble hingsten solgt for 150 000 euro.  Av de andre premiehingstene var det kat. nr. 68 e. Monte Bellini/Polydor som oppnådde høyest pris med 50.000 euro.

Foreløpig fremstår det som et stort mysterium hvorfor kanskje kåringens beste spranghest ikke ble kåret. Et fortvilet publikum buet og kjeftet etter kåringskommisjonen valgte å ikke kåre Numero Uno-sønnen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*