Ny hingst til Tobajo

Dette innlegget ble publisert 8. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Holsteinerhingsten Akribori skal stå på stasjon hos Tobajo Sporthorses kommende sesong.

Den 14 år gamle hingsten virket i svensk avl fra tidlig på 2000-tallet og var en del av Flyinges hingsteprogram til han ble solgt til Holland i 2007. Nå har hans hollandske eiere, familien Lobert, bestemt at han skal vises i Norge under Norsk Varmblods kåring på Brunstad i februar.

– Han er meldt til kåring i Norsk Varmblod, forteller Tormod Bakke Johnsen fra Tobajo Sporthorses.

Skal du stille hingst ved årets hingstekåring? Tips oss gjerne!

Akribori står oppført med 650 registrerte avkom i Sverige og ble i 2003 oppgradert til avlsbokstav AB. 178 av disse avkommene har gått 3-årstest i Sverige og på den svenske BLUP-siden kan du finne avlsindeks for Akribori utarbeidet på bakgrunn av disse resultatene.

Akribori stod oppført med en registrert bedekning i Norsk Varmblod i 2007. Se video av hingsten fra Flyinge under:

 

4 Comments

  1. Spennende! Og så utrolig kult at får litt info «allerede» nå om hvilke nye hingster som skal virke her i Norge denne sesongen. Det tipper jeg det er fler som setter stor pris på. Takk for det!

  2. Er det dette norske oppdrettere trenger????
    Har sett flere tilfeller de siste årene, der norske hingsteholdere kjøper/ leier gamle hingster, som er oppbrukte/ ikke vurdert gode nok lenger i utenlandske forbund.
    Dette er vel ikke rette måten å drive moderne ridehestavl på. Litt å gå baklengs inn i framtida.
    Vi må som seriøse oppdrettere (-prøver i hvertfall-) spørre oss:
    Er det avkom etter denne type hingster norske ryttere vil kjøpe, og som vi kan få en pris for, som dekker oppdrettskostnader++?
    Les gode, – tankevekkende artikler i Ridehesten 12/09 og 1/10 v/ O J Jørgentvedt.

  3. Veldig kul at Akribori kommer til Norge!
    Jeg kjenner flere oppdrettere i Sverige som har avkom etter han og de er veldig fornøyde med dem. Fine typemessig og med veldig gode gangarter i tillegg til super ridbarhet.
    Jeg spurte en av dem som har brukt han og fikk følgende svar;
    ;
    «Vad kul att ni får Akribori! Vårt bortgångna Mastersto har en avkomma efter honom som fick diplom på treårstest. Jättefin häst på 1.70 med 9 på sin trav. Var och tittade på träning med ägaren Kristin och honom nyligen. Tränaren berömde både hästen och oss som uppfödare. Jättekul!
    Stor och högställd, internationell typ.
    Akribori har mycket bra galopp och jättefint blod så jag kan verkligen rekommendera honom, både för gång och hopp ju».

  4. Mangfoldig avl er viktig. Hvorvidt Akribori er den hingsten som setter oss generasjonsmessig tilbake i avl kontra de andre eldre hingste vi har i vår varmblodsavl betviler jeg. Akribori forarver et godt gemytt og ridbarhet. Noe som den jevne rytter ønsker. Det er jo et tema i europa for tiden om nettopp gemytt. Å avle på unghingster på 3-5 år er jo også et sjangsespill fordi man vet ikke noe om hvordan disse forarver før det har gått noen år. Så da blir spørsmålet om man skal avle på en hingst en VETnoe om eller om man skal ta en sjangse. Vi er i den posisjon at vi kan velge hingst fra øverste hylle både fra Nederland,Tyskland og Danmark. Så la oss ikke glemme hoppemateriale. For selv den beste elitehingst kan ikke utføre mirakler på en middelmådig hoppe. Men uansett hvordan man vrir eller vender på det så er avl alltid snakk om litt flaks også. Min gode venninne bruker å minne meg om oppdretteren av Quidam de Revel som ble avlet fordi eieren ville ha en svart hingst. Han fikk en rød hest som ble en superstjerne 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*