Vellykket føllauksjon

Dette innlegget ble publisert 12. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Dansk Varmblod.Dansk Varmblod er godt fornøyd med årets eliteføllauksjon. To av føllene ble solgt til Norge.

Av de 54 føllene som gikk i ringen forrige lørdag ble hele 45 solgt. Dyreste føll ble Ohlala F.J. etter Blue Hors Zack/Limelight som ble solgt for 300.000 til Kirk Dressage. Oppdretter av hoppeføllet er Frode Jensen.

Belive Me etter Belissimo M/Prince Nab xx ble auksjonens nest dyreste og gikk for 160.000 danske kroner.

Årets dressurbetonte hingsteføll i Dansk Varmblod tiltrakk seg også høye bud. Tailormade Temptation-sønnen Sandbæk’s Lacapo som har Solos Landtinus på morssiden gikk tilslutt for 150.000 danske kroner.

Ponniføll til JJ Horses
6 av føllene som ble auksjonert bort var ponniføll og ett av disse endte opp med nye norske eiere. JJ Horses kom med det høyeste budet på Lykkehøj’s Starlight. De sikret seg det lille hingsteføllet etter Ammadoor/Leuns Veld’s Lord for 20.000 danske kroner.

– Vi ønsker å ha et bredt utvalg til våre kunder, forteller Ole Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses til Ridehesten. Ponniføllet er kjøpt inn av avlsstasjonen som et potensielt hingsteemne.

JJ Horses har i år hatt ponnihingsten Magic Dancer H i sin kolleksjon. Den 8 år gamle hingsten er etter Golden Moondancer/Sparkling Boy xx og tilhører Kristin G. Andresen.

Og JJ Horses sikret seg også en halvpart i en av ridehestføllene under auksjonen på Vilhelmsborg. Ifølge Ridehesten fikk de sammen med Randi Eriksen tilslag på et hoppeføll etter Blue Hors Don Romantic/Rambo.

Godt fornøyd
I lys av nedgangstidene er den danske avlsorganisasjonen godt fornøyd med årets omsetning som endte på 2.621.500 danske kroner. En annen positiv trend de peker på er at det under årets auksjon var få føll som ble kjøpt tilbake av sine eiere. Kun 11 føll endte opp med å dra hjem igjen etter auksjonen.

Gjennomsnittsprisen i år ble 58.256 danske kroner. I kveld er det eliteføllauksjon på Flyinge hvor 28 føll skal under hammeren.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*